Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

A kormány semmit sem tett Szigetközért

A kormányzat Szigetköz ügyében tett lépéseiről, illetve meg nem valósított ígéreteiről beszélt többek közt sajtótájékoztatóján Pap János. A képviselő szerint mindenképpen nemzeti parkra van szükség a tájegységben.
Az állítása szerint be nem váltott kormányzati ígéretekről tartott sajtótájékoztatót tegnap Pap János Mosonmagyaróváron. A fideszes honatya szerint a szocialista–szabad demokrata kormány a kommunikáción kívül ez idáig semmit nem tett a Szigetközért. A képviselő szavai szerint a kormány ismét „homorít egyet" a tájegység ügyében, ám ígéreteikkel már Dunát lehetne rekeszteni. Az egymást követő ötleteik pedig szöges ellentétben állnak egymással. A közös szigetközi nemzeti park javaslata is csupán marketingfogás maradt. A natúrpark létesítésével ezenfelül a kormány figyelmen kívül hagy két országgyűlési határozatot és egy megyei döntést is.

A jogszabály szerint a natúrpark nem természetvédelmi, hanem területfejlesztési kategória csupán. A vízmegosztás kérdésében a napokban újrakezdődött szlovák–magyar tárgyalások kapcsán a képviselő elmondta: a megegyezést nagyban hátráltatták a négyévenkénti kormányváltások. A képviselő úgy véli, a Duna-mederben annyi víznek kell lennie, ami biztosítja a térség alatti, Európában egyedülálló vízbázis folyamatos táplálását.

Pap János kitért Gyurcsány Ferenc sportminiszter legutóbbi mosonmagyaróvári és máriakálnoki látogatására is. A honatya úgy véli, a miniszternek inkább a mosonmagyaróvári vörösiszap dombokkal kellene foglalkoznia, miután arra tulajdonosként tényleg van kompetenciája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Batthyány-kastély hasznosítása

Boldog Batthyány–Strattmann László egykori körmendi családi kastélyáról a helyi önkormányzat… Tovább olvasom