Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A kormány előtt Máriafürdő

A turisztikai állam- titkárság hivatalába beküldött hatástanul- mányt megfelelőnek találták az elbírálók.
Látványterv: Ilyen (is) lesz a szabadidő- és rekreációs park.
A negyvenkét hektáros szabadidőpark – mely 328 embernek adna munkát – ügye már hosszú ideje húzódik a minisztériumban. Az állam garanciát kért a beruházóktól a projekt kapcsán: megvalósíthatósági tanulmányokkal és bankgaranciákkal kellett igazolni annak „létjogosultságát".

A tervezett komplexumban többek között 450 üdülőépület, 150 apartman és egy 127 szobás szálló kap helyet szubtrópusi környezetben, vendéglátó-ipari létesítményekkel, gyógy- és élményfürdővel, sportolási lehetőségekkel felszerelve.

Alkalmasnak ítélték

Pál Béla turisztikai államtitkár múlt heti mosonmagyaróvári látogatásakor elmondta: ha mindent rendben találnak, akkor a kormány támogatni fogja az elképzelést. Stipkovits Pál, Mosonmagyaróvár polgármestere, országgyűlési képviselő lapunknak tegnap elmondta: a hatástanulmány átvilágítása megtörtént, s azt támogatásra alkalmasnak találták a tárcánál.

– A gazdasági és a területfejlesztési minisztérium megfelelőnek tartja ahhoz, hogy a kormány elé terjessze Máriafürdő ügyét – mondta a polgármester. – Megalapozottnak találták a nagyberuházás elképzeléseit, így részükről elhárult az akadály az állami források megnyílása előtt.

„ Gyorsított eljárásban"

– Erről az illetékes miniszter számolt be hétfőn: azt is hozzátette, hogy a két tárca közösen fogalmazza a kormány-előterjesztést, s gyorsított eljárás keretében kerülhet a képviselők elé. Reményeink szerint a négymilliárd megítélését illetően is pozitív döntés születik, hisz úgy tűnik, most már felgyorsultak a folyamatok. Úgy vélem – s a hatástanulmány elfogadását személyes sikeremnek is tartom –, a kormány az ügy mellé állt, s hamarosan felépülhet Máriakálnokon ez a szabadidős park.

Korábban >>

Medgyessy támogatná az élményfürdőt (2003-10-07) >>
Megtalálták a termálvizet (2002-10-02) >>
Milliárdok érkeznek (2002-11-26) >>
Milliárdok, kedvezmények és a koncesszió ára (2004-12-09) >>
Máriafürdő: minden eldőlhet (2003-08-27) >>
Máriafürdőt támogatja a kormány (2003-08-28) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Chacón a Lajta partján

Pablo Chacón, aki szombaton világbajnoki címmérkőzésen Győrben küzd meg Nagy Csonttörő Jánossal, a mérkőzésig a mosonmagyaróvári Termál Hotelben akklimatizálódik. A menedzsertől kapott információink szerint az argentin világsztár éjszaka foglalta el luxust nélkülöző szobáját. Chacón kérte, hogy a pénteken a szállodába érkező Csonttörővel ne találkozzon a mérlegelésig. Tovább olvasom