Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

A könyvtár rendszerezné az emlékeket

Nagy István polgármester bejelentése szerint a Huszár Gál Városi Könyvtár gyűjtené össze és rendszerezné a tragikus Gyász téri sortűz emlékeit. Erre a város forrást is biztosít.

– Vannak tárgyi emlékek a múzeumban, a levéltárban, a városi könyvtárban, a Városi Kollégiumban, sőt, még a budapesti Terror Háza Múzeumban is. De a rendszerezettség nagyon hiányzik. Ezért kezdeményezem, hogy szervezett keretek között folytatódjék a gyűjtemény kialakítása. Keressük azt az intézményt, amelyik hátterével, infrastruktúrájával ennek a munkának a körülményeit biztosítja. Ezt ma a könyvtárban látom leginkább megtalálni. Kezdeményezem, hogy a meglévő gyűjtemény kerüljön digitális adatrögzítésre – mondta a polgármester.

A régóta tervezett, a volt ávós laktanyában kialakítandó ´56-os emlékhelyre – melyre egyébként még az előző városvezetés kész tervet készíttetett a Terror Háza Múzeummal, s kialakításában a Kisalföld is kezdeményező és aktív szerepet vállalt – keresik a pályázati forrást.

– Méltatlan méretű és kivitelű emlékhelyet nem szeretnénk. A méltó emlékhely elkészítése milliárdos nagyságrendű. Minden lehetséges módon keressük ennek a pénznek a pályázati forrását – fogalmazott Nagy István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb sírok lehetnének védettek

A mosoni és a magyaróvári temető tucatnyi sírja kerülhet helyi védelem alá. Egy szakemberekből álló… Tovább olvasom