Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

A kóma után már mosolyog a világra

Rajka - Gál Anikó gyógyulásához járult hozzá a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete. Egy győri vállalkozó felajánlásának köszönhetően a karitatív szervezet képviselői egy párásító-, valamint egy légtisztító, ionizálóberendezést adtak át a fiatal lánynak.
A 23 éves Gál Anikó története szívszorító. Amikor a legszebb fiatal éveit élhetné, egészségügyi végzettségével álmait válthatná valóra, azaz, másokon segíthetne, ő maga szorul ápolásra.

Betegsége hónapokkal ezelőtt fejfájással és magas lázzal kezdődött, majd állapota rohamosan romlott. Hamarosan kiderült, a tünetek hátterében súlyos, életveszélyes agyvelő- és agylebenygyulladás áll. Miután kórházba került, kómába esett. Ezután több gyógyító intézményben alkalmazott, különböző gyógymód és hosszú hetek következtek. Talán ezeknek vagy a mindvégig határtalan szeretettel mellette álló családjának, édesanyja jelenlétének és gondoskodásának köszönhető, de végül Anikó felébredt és két hónapja hazatérhetett rajkai otthonukba. Állapota sokat javult: még ugyan beszélni nem tud, de már arckifejezésével, mosolyával, kezével jelez a külvilágnak és újra szájon át táplálkozik.

A légtisztító és párásítóberendezést Borbélyné Nagy Ágnes, a Vöröskereszt megyei igazgatója és Horváthné Piller Edit területi vezető adták át a beteg lánynak.
A légtisztító és párásítóberendezést Borbélyné Nagy Ágnes, a Vöröskereszt megyei igazgatója és Horváthné Piller Edit területi vezető adták át a beteg lánynak.

Esetleges gyógyulásáig még hosszú az út, de édesanyja bizakodó, s hamarosan Sopronba utaznak újabb kezelésre, rehabilitációra.
Anikóéknál elkél minden segítség. A gyógyászati segédeszközök előteremtése, az ápolásához szükséges körülmények megteremtése emberileg és anyagilag is megterhelő a család számára. S ehhez hozzájön a testvérek betegsége: bátyja szívátültetésre vár, húga és öccse is szívproblémákkal küzdenek és a kívülálló számára lelkileg nagyon erősnek látszó édesanya sem egészséges. Mindnyájuk életminőségét javítja a Vöröskereszt által ezúttal eljuttatott adomány.

Olvasóink írták

 • 4. csiguska 2008. június 07. 16:41
  „Elnézést mivel nem vagyok falubeli ezt nem tudhatom, becsületre méltónak tudom azt a fiatalebert aki Anikónak segít felépülni....a szülőkről pedig nem hallottam semmi rosszat, mivel az újság nem közölte”
 • 3. Nadin66 2008. június 06. 21:40
  „Anikó szülein kivül van egy fiú is mellette.Aki alig mult el 20 éves mindenben segit és egy szó sem esett róla.”
 • 2. M.K. 2008. június 06. 18:51
  „Anikót mindenki sajnálja a faluban,és drukkol a felépülésében.
  De anyukáját nagyon is ismerik a faluban,a sok simlis ügyeiről.
  Már nem lehet tudni mi az igazság és mi a hazugság.
  Sajnos ez az állapot igaz.Szorítunk érted hogy meggyógyulj teljesen
  Anikó!
  (ezért nem ír senki)”
 • 1. csiguszka 2008. június 04. 22:11
  „Emberek miért nem ír ide senki:S:S...........pedig nagyon szép csoda hogy anikó végre felépül.........sok sok erőt anikónak, kitartást a szülőknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hősökre emlékeznek

Kimle - Horvátkimlén a szentmise május 30-án, pénteken este 7 órakor kezdődik, majd megemlékezést… Tovább olvasom