Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A kistérség nem fizet az E.ON-irodáért

„ Közvetítő partner” ügyfélszolgálati iroda létesül Mosonmagyaróváron, ahol az áramszolgáltatóval kapcsolatos ügyek intézhetők.
„ Ha ezt most megszavazzuk, precedenst teremthet, más szolgáltatók is ránk terhelhetik az ügyfélszolgálat költségeit, ám ez nem a kistérség feladata" – tolmácsolta Juhász József a mosonmagyaróvári kistérségi társulás pénzügyi bizottságának állásfoglalását hétfői ülésükön. Az ügy előzményeiről Kovács Gergely alpolgármestert idézzük. „Lehetőség adódott egy ügyfélszolgálat létesítésére a városban, amely az áramszolgáltatással kapcsolatos gondokkal foglalkozna."
Mint ismert, az áramszolgáltató korábban megszüntette ügyfélszolgálati irodáját Mosonmagyaróváron, s most a központi zöldszámon lehet a hibákat bejelenteni. „Hetente kétszer, kedden és csütörtökön működne a közvetítő partneriroda. Ehhez az Engels utcai Irodaházban kellene helyiséget bérelnünk" – mondta az alpolgármester. „Itt lehetne az észrevételeket bejelenteni, információkat kérni, általános tájékoztatást kapni. Az iroda az ügyek elindításában adna segítséget, nem az elintézésben." A bérleti díj fizetésében Mosonmagyaróvár a kistérség segítségét is kérte.

Éjjel-nappal ment a közvilágítás

Tóth István (Dunasziget) kistérségi alelnök úgy fogalmazott: „Az ÉDÁSZ privatizálása óta rengeteg az áramkimaradás, a közvilágítás gyenge." Az önkormányzatok kiszolgáltatottak: az alelnök szerint tapasztalatból tudják, hogy „a központi bejelentőnél azt sem tudják például, merre van Dunasziget". Tóth azt javasolta: szükséges lenne egy iroda, ám az áramszolgáltató részéről valaki adjon tájékoztatást a lehetőségeikről. Csaplár Zoltán (Lébény) alelnök szerint a bejelentéseket nem kezelik, az áramkimaradások, -ingadozások miatt műszaki gépek mennek tönkre: ő is egy beszámolót kért az E.ON képviselőitől. Fazekas Zoltán (Darnózseli) elmondta: hetente járja a falut, figyelve a közvilágítást. „Ha a bejelentés után kijönnek a szakemberek, leigazoltatjuk az elvégzett munkát, személyesen is meggyőződünk elvégzéséről." Korábban Darnózselin olyan eset is előfordult, hogy fél hónapig éjjel-nappal ment a közvilágítás. „A regionális igazgatónak azt írtam, hogy letiltom a számlakifizetést. Végül egy korrekt árban megegyeztünk." Fazekas szerint vegyes a kép: most is van egy több mint egy hónapja bejelentett törött betonoszlopjuk, ellenben a templom díszkivilágítását első szóra megoldották.

„ Lépjünk fel közösen"

Juhász József (Hédervár) a pénzügyi bizottság véleményét tolmácsolta: „Attól tartunk, hogy az ügy precedenst teremtene, más szolgáltatók is ránk terhelhetik az ügyfélszolgálat költségeit, ám ez nem a kistérség feladata" – mondta. Stipkovits Pál elnök egyértelműen fogalmazott: „Mi a város lakóinak érdekét tartjuk szem előtt, Mosonmagyaróvár mindenképp elindítja az ügyfélszolgálatot." Török Sándor (Mosonszolnok) azt javasolta: kezdődjön meg a szolgáltatás, s három hónap múlva értékeljék a tapasztalatokat „Teljesen jogtalan az E.ON lépése, lépjünk fel közösen az ügyben" – mondta.

Tehetetlen önkormányzatok?

Szokoli Sándor (Dunakiliti) szerint tárgyalni kell az áramszolgáltatóval, hogy minél kevesebbe kerüljön a kistérségnek az iroda. Széles Sándor (Máriakálnok) szerint az áram árában benne van a szolgáltatás. „Nem ez az egyetlen szolgáltató, aki ellen tehetetlenek az önkormányzatok" – mondta. Széles úgy vélte: ha a mosonmagyaróvári irodát finanszírozzák a települések – ahol aktívan elintézni semmit sem lehetne –, az csak a városban élők érdekeit szolgálja. „Menjenek ki az ügyintézők a falvakba is. Megtizedelt szolgáltatásért adjunk extrafizetséget? Én ezt nem támogatom" – mondta. A kistérségi társulás végül hétfőn úgy döntött, hogy nem ad az irodához támogatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A villany árában benne van az ügyfélszolgálat

Tegnap a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás ülésén napirend előtti felszólalásában Széles Sándor máriakálnoki polgármester azzal kezdte: a legutóbbi dunaszigeti ülésükön elfogadtak egy határozati javaslatot, miszerint a gépjárműadóból származó bevételt az önkormányzatok kötelezően útfelújításra fordítsák, az így keletkező hiányt pedig az állam pótolja. Tovább olvasom