Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A kisiparosok is megfelelnének?

Több mosonmagyaróvári autójavító szerint egyre nehezebb a helyzetük, mivel állításuk szerint a biztosítók nem kötnek velük együttműködési szerződést. A Kisalföld által megkérdezett társaság azonban – tényekkel alátámasztva – cáfolja ezt a kijelentést.
Tisztességtelen piaci magatartásnak tartja több mosonmagyaróvári autójavító, hogy némelyik biztosító célirányosan kizárólag egy-egy márkaképviselethez irányítja – típustól függetlenül – a törött autók tulajdonosait a javítás érdekében. A névtelenséget kérő kisiparosok lapunknak elmondták: minden olyan környezetvédelmi és egyéb hatósági előírásnak megfelelnek, mint a márkakereskedők.

Az egyik autófényező így fogalmazott: csupán annyiban különböznek a szalonoktól, hogy náluk nincsenek a műhely előtt hatalmas üvegablakok. Mindezek ellenére a biztosítók nem kötnek velük szerződést, így pedig egyre kevesebben viszik hozzájuk az autójukat javíttatni.

Kizárólag az ügyféllel szerződnek

– Az ügyfelek többségének gond a több százezer forintos javítási költség megelőlegezése saját zsebből, amíg a biztosító nem rendezi a számlát. Megoldást jelentene, ha meghatalmazást kapnánk az ügyféltől, hogy a biztosító a mi számlánkra utalja át a megítélt összeget. Így a javítás végeztével bátran odaadhatnánk az autót az ügyfélnek, hiszen biztosak lehetnénk abban, hogy megkapjuk majd a munkánkért járó pénzt. A biztosítótársaságok azonban a pénzmosási törvényre hivatkozva nem fizetnek ilyen meghatalmazás alapján.

Kizárólag a biztosított ügyféllel hajlandók szerződni. Egyetlen megoldás lehet, ha a biztosító szerződést köt az autójavítóval. Ez azonban a városban csupán néhányak „kiváltsága". Többször érdeklődtünk már afelől, hogy velünk miért nem szerződnek. A válasz csupán annyi volt, hogy „megválogatják, kivel kötnek szerződést".

Alvállalkozókéntfényezhet?

– Ugyanazt a minőséget nyújtjuk mi is, amit a márkaképviseletek. Annál is inkább, hiszen közülük többnek alvállalkozóként én végzem a fényezési munkákat. Ennek ellenére közvetlenül velem mégsem szerződnek a biztosítók, csupán óradíjszerződést kötöttünk. Nem értjük a biztosítók logikáját. A szerződéses partnereiknél szinte kivétel nélkül több hét a várakozási idő, ezenfelül a rezsióradíjuk is magasabb. Mi ugyanazt a minőséget, ugyanolyan alkatrészekkel garantáljuk, ám olcsóbban és gyorsabban elvégezzük a munkát.

„A probléma nem valós"

Fülöp Ákos, az Allianz-Hungária Biztosító nyugat-dunántúli területi igazgatóságának szolgáltatási osztályvezetője lapunk érdeklődésére elmondta: az igazgatóságon nem tudnak az autójavítók ilyen jellegű megkereséseiről, illetve elutasításokról. Az osztályvezető szerint ez a probléma nem valós, hiszen csak a megyében a márkakereskedéseken túl mintegy negyven autójavítóval kötött szerződést a társaság. A megállapodások megkötésére nincs külön előírás, a javítóműhelyektől csupán a megfelelő ügyfél-kiszolgálási színvonalat várják el. Fülöp Ákos hozzátette továbbá: amennyiben valamelyik autójavító szerződni kíván a biztosítóval, bátran forduljanak hozzájuk és amennyiben megfelel a szolgáltatásuk színvonala, semmi akadálya sincs az együttműködésnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyors diagnózis érdekében

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház rekonstrukciója újabb állomásához érkezett: az ügyeleti… Tovább olvasom