Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A kisebb telkeket keresik

Ismét csökkenti az önkormányzat a MoWinparkban kialakítható telekméretet. Az ipari parkban ugyanis egyre több vállalkozás keresi a kisebb parcellákat, míg a nagyobb telephelyekre jelenleg nincs igény.
A MoWinpark területére eredetileg elfogadott szabályozási előírásokat már többször módosította a képviselő-testület az aktuális piaci, befektetői igényeknek megfelelően. Ezek a változtatások a minimális telekméretet, az építménymagasságot vagy éppen az övezeti határt érintették. A keresletnek megfelelve most ismét módosítaná az önkormányzat néhány terület szabályozását.

Az önkormányzati beruházásban kialakított MoWinpark létrehozásának eredetileg kettős célja volt. Egyrészt nagyobb területeket biztosítani nem szennyező ipari cégeknek, másrészt kisebb telkeket kialakítani helyi vállalkozások részére. Ez utóbbira azóta is folyamatos az igény, míg a nagyobb telkeket ritkábban keresik.

Ezúttal is a telekméret csökkentése miatt került napirendre a képviselő-testület legutóbbi ülésén a MoWinpark egy közel tizenkétezer négyzetméteres területén az övezeti besorolás változtatása.

Folyamatosan épülnek az újabb telephelyek a MoWinparkban, ám inkább a kisebb telkekre van csak igény.
Folyamatosan épülnek az újabb telephelyek a MoWinparkban, ám inkább a kisebb telkekre van csak igény.

A mostani szabályozás szerint itt az ingatlan beépíthetősége ötvenszázalékos, a legnagyobb megengedett építménymagasság tizenhat méter, míg a kialakítható minimális telekméret ezerötszáz négyzetméter. Ilyen méretű ingatlanra jelenleg nincs igény, kisebbekre viszont annál inkább. A terület felosztásához közút kialakítása is szükséges, így arról is határoznia kellett a testületnek.

A tervezett új szabályozás szerint a terület telepszerű beépítésénél az előírt minimális telekméret ezerkétszáz négyzetméter, emellett a teleknek legalább húsz méter szélesnek és negyven méter mélynek kell lennie. Ezzel a módosítással öt ezerkétszáz négyzetméteres és két ezerötszáz, illetve ezernyolcszáz négyzetméteres telek alakítható ki. Az építménymagasságot is csökkentik, mivel az előzetes igényfelmérés szerint a 7,5 méter is elegendő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorshajtás egy kórházi ágyon?

Gyorshajtásért rótt ki büntetést az osztrák rendőrség a mosonmagyaróvári férfire, miközben ő éppen infarktussal feküdt a bécsi kórházban. Tovább olvasom