Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

A kincses molnár legendája

A kimlei Kemene néptáncegyüttes jövőre Nagy magyarok históriája címmel szeretne színre vinni egy háromszáz embert megmozgató, nagy produkciót. Az egy éve alakult Kemene tánccsoport máris nemzetközi sikerekkel és szakmai elismerésekkel büszkélkedhet. Idén egy helyi legendát vittek színpadra.
Kimlei legenda: Egy részlet a darabból, amit augusztusban mutattak be.
Az alakításokra a szakmabéliek is felfigyeltek, így az együttes tavaly a Kulturális Örökségért Díjat, idén pedig a Kisfaludy-díj arany fokozatát kapta meg.

Mindent maguk

A csoport 32 lelkes emberből áll, akik a zene és a táncszínház bűvöletében szabadidejüket áldozzák a több hónapos kemény felkészülésre.
A jelmezeket és díszleteket is maguk készítik, gondozzák. A technikai háttérhez és a zenei feladatok teljesítéséhez kapnak segítséget, jó az együttműködésük az Első Győri Harmonika Együttessel is.
Az éves nagybemutatón túl idén Kimle olasz testvérvárosában, Cartiglianóban is felléptek, valamint közreműködtek a helyi német és horvát nemzetiségi, illetve a „nagy" önkormányzat mellett a Nemzetiségiek Folklór Találkozója szervezésében is.

Erőt éreznek magukban az újabb produkcióhoz

A kimlei kincses molnár legendáját Cartiglianóból hazatérve, nyáron írták színpadra. A darab a Színházi Szakmai Kollégium támogatásával állt össze. A zenei betéteket Csordás Tamás hangszerelte, a narrátor szerepét Szmatana Andrea vállalta. A napjainkban is tanulságos, szélsőséges emberi tulajdonságokat hangsúlyozó történet sikert hozott, még Budapestről is kaptak egy gratuláló levelet Tímár Sándor koreográfustól. Glogovácz István, az egyesület elnöke elmondta, jövőre Nagy magyarok históriája címmel szeretnének színre vinni egy következő produkciót, legalább 300 ember közreműködésével.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vonják vissza a megszüntető határozatot

Szentkuti Károly alpolgármester pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón reagált a… Tovább olvasom