Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

A kígyókra már nincs kereslet

A mosonmagyaróvári állatkereskedésekben a papagájt, az aranyhalat és a teknőst keresik leggyakrabban a vásárlók. Egy-egy tévéműsor után extrém igényekkel is találkoznak, ám ilyen állatokat nem éri meg tartani.
Az állatkereskedések forgalma jelentősen megnő karácsony előtt. Vannak „slágerállatok", melyekből minden évben az ünnepek előtt több százat is eladnak. Egyre többen vesznek akváriumot, mely a lakás dísze lehet. Radványi Johanna, az egyik mosonmagyaróvári állatkereskedés eladója szerint a rágcsálókra egyre kisebb a kereslet.

– Az akváriumokra jelenleg huszonöt százalék kedvezményt adunk, így teljes felszereléssel a hatvanliteres „üvegkalitka" húszezer forintba kerül – mondta az alkalmazott. – Az aranyhalakat négyszáznyolcvan forintért áruljuk. Sokan szeretnének papagájokat venni: jelenleg csak hullámos papagájokat kínálunk, kalitkával együtt négyezerért. A teknősöket is sokan viszik – áruk kétezer forint körül mozog. Ezeknek az állatoknak azonban egyéb kiegészítőkre, terráriumra és vízmelegítőre is szükségük van.

A rágcsálókra egyre kisebb az igény, pedig az aranyhörcsög csak 350, a tengerimalac 800 forintba kerül. Régen kígyót is tartottunk, ám a kereslet csökkenése és a tulajdonosváltás után ez megszűnt. Extrém állatokat egy-egy televíziós műsor után szeretnének az emberek vásárolni.
A ValóVilág sugárzása alatt például rengetegen akartak beo madarat venni.

Egy másik helyi kereskedésben megtudtuk: a karácsony előtti roham még várat magára. Mivel ezeket az állatokat nehéz elrejteni, megrendelni is lehet őket, s csak egy-két nappal az ünnepek előtt jönnek értük a vásárlók. Minden évben más és más a „slágerállat": egy ideig a tengerimalac nagyon kapós volt, mára azonban ezt kevesen viszik. Eddig ebben a kereskedésben is az akváriumokból, a vízi teknősökből és a hullámos papagájokból fogyott a legtöbb. Extrém állatokból kevés van a városban: kígyók helyett inkább siklókat tartanak, azoknak könnyebb az etetésük, s kevésbé veszélyesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társasági (terület)vadászat a Szigetközben

Nyolc szigetközi önkormányzat határát érintő vadászterület tulajdonosai és vadászai kezdeményezték,… Tovább olvasom