Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

A kezdetektől az ismertségig

A falusi turizmussal foglalkozó, illetve ezt az ágazatot támogató szakemberek csütörtökön Szigetköz vadregényes tájának ismerhették meg egy-egy szeletét.

Dunaszigeti csónaktúra
A Dunántúl megyéiből és Szlovákiából érkezett vendégek a Nyitott Kapuk, Porták rendezvénysorozat keretében a Nyugati Kapu Térségfejlesztési Társulás szervezte program délelőttjén Dunasziget, délutánján pedig Darnózseli természeti értékeit és a falusi turizmus feltételeit tekinthették meg. 

Lovak, halak, apartmanok

Tóth István, Dunasziget polgármestere a kezdetekre utalva elmondta: a település adottságait figyelembe véve a képviselő-testület elfogadta, hogy a falu kitörési pontja a turizmus legyen, amihez elengedhetetlen a magántőke bevonása. Ennek érdekében először bátortalan, majd egyre határozottabb lépéseket tettek. Ahol tudták, segítették a vállalkozókat. Jelenleg már több lehetősége is akad az idelátogatónak, s ezekről szóróla-

pokon és az interneten is tájékozódhat. Színvonalas panzió várja a vadászni vágyókat, rendezett vízparti családi porta, két apartmanházzal a nyugalmat és horgászni szeretőket, s a nívós szálláshellyel bővült lovascentrum a lósport szerelmeseit. Kialakítottak egy-egy fizetős sátorozóhelyet is tisztálkodási lehetőséggel Cikolasziget, illetve Doborgazsziget térségében. Kedvelt célállomás a denkpáli vadkemping is. Kovács József, a Karolina apartmanház tulajdonosa a családi vállalkozás kialakulásáról és a náluk megpihenők egyéb programlehetőségeiről szólt. A szavakat aztán tett követte, s a társaság részese lehetett egy, az Európában egyedülálló hallépcső felé tartó csónaktúrának, lovas kocsizásnak és egy szabadtéri ebédnek.

Hatvan fogadó


Délután Tamás Lőrincné, Darnózseli polgármestere, a Falusi Turizmusért Egyesület vezetőségi tagja fogadta a csoportot a Horgony Tanyán. A falu határában található, nagycsaládok számára is kiváló helyen darnózseli specialitások – ecetes hal és rétes – várták a vendégeket. A polgármester a nevezetességeket említve többek között szólt az iskolában található honismereti gyűjteményről és a francia kőképről. Feketéné Tolnai Katalin, a Falusi Turizmusért Egyesület megyei elnöke a szervezet tevékenységét ismertette. Hangsúlyozta: a jövőt a kistérségi társulásokkal és a falusi vendéglátás területén tevékenykedő civil szervezetekkel való szoros együttműködésben látja. A továbbiakban szólt a megyei szövetség legújabb katalógusáról, amely többek között a térség 60 fogadójának 160 szobáját ajánlja a turisták figyelmébe. A program dr. Karácsony István jóvoltából a Szigetközről szóló filmvetítéssel zárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ígéretes fürdőfejlesztés

A május végén kezdődő új szezonban megújulva, megszépülve várja a fürdözőket, pihenni vágyókat a… Tovább olvasom