Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

A kétéves Máriát új albérletbe várják haza

Máriát vissza akarjuk kapni – hívta fel a szerkesztőséget a mosonmagyaróvári Borosné Szalay Ildikó, akinek a kétéves kislányát két hete gyermekotthonban gondozzák.

A gyermekünk imád bennünket, vissza akarjuk őt szerezni – magyarázza Boros Mihály Gábor és felesége, Ildikó. A család évekig albérletből albérletbe vándorolt. Tavaly a mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthonában kaptak szállást, ám mint mondják, a három fegyelmi után, még az egy év eltelte előtt onnan költözniük kellett. A házaspárnak ekkor kellett elválnia a kétéves Mária Hannától, akit jelenleg gyermekotthonban gondoznak.

– Nem akartunk a hajléktalanszállóba költözni. Most egy munkásszállón fizetünk egy szobát, de már kilátásban van egy albérlet. Várhatóan a napokban be is tudunk oda költözni, miután kifestettük – állítja a férfi, aki jelenleg a vasútnál dolgozik takarítóként, de feleségével együtt szórólapozással is kiegészíti az asszony gyesből befolyó jövedelmét. Mint mondják, további munkát is vállalnának a takarítástól a kerti munkákig. Ildikó szerint örülnének egy kiságynak vagy egy szőnyegnek, bútoroknak, mellyel otthonosabbá tehetnék lakásukat.

A Boros házaspár hetente egyszer tudja meglátogatni a kis Máriát.
A Boros házaspár hetente egyszer tudja meglátogatni a kis Máriát.


A házaspár abban bízik, mielőbb visszakaphatják a kislányt, akivel most heti egy alkalommal tudnak találkozni. Az asszony azt is reméli, hogy szüleivel és nővérével is rendezni tudja megromlott kapcsolatát.

Érdeklődésünkre Világhyné Bozi Katalin, a mosonmagyaróvári gyámhivatal vezetője elmondta: a Boros család ügyében jelenleg a gyámhivatal felülvizsgálja az ideiglenes hatályú gyermekotthoni elhelyezést. A jogszabály szerint a családba visszahelyezéséről a hivatalnak harminc napon belül kell döntenie, a szükséges szakértői vélemények – családsegítő szolgálat, iskola, óvoda – kivizsgálását követően. Amennyiben a gyermek átmeneti nevelésbe vétele válik szükségessé a felülvizsgálat eredményeként, úgy harmincöt napon belül határozatot hoz erről a gyámhivatal.

Az irodavezető szerint sajnos egyre több esetben kell eljárnia a gyámhivatalnak olyan gyerekek esetében, akik családjukban súlyos veszélyeztetettségnek vannak kitéve és ideiglenesen ki kell onnan őket emelni.

Olvasóink írták

 • 12. csibevirág 2012. január 30. 19:28
  „A CSÁO egy lehetőség hogy egyenesbe jöjjenek, vagy nem? 3 fegyelmi után ki kellett költözni idő előtt. biztos nehéz alkalmazkodni ilyen intézetben, de ha bajban van a család 3 fegyelmiig eljutni... Nem is tudom, a következő segítséget valyon értékelni fogják?”
 • 11. 01010 2012. január 29. 22:07
  „10. eda1981
  minden áron ???”
 • 10. eda1981 2012. január 29. 19:49
  „Szégyellje magát a bölcsőde vezető!És a nevelők a bölcsődébe!
  Na meg persze a körzeti védőnő mert neki is benne van a keze!
  A gyereknek a szülő mellett a helye,Nem intézetbe!”
 • 9. INVEKTUS 2012. január 27. 15:55
  „Sajnos azt hiszi a hatóság hogy segít pedig nem így kellene ! :(”
 • 8. coment 2012. január 26. 23:20
  „Nyuszipuszi, az igaz hogy a böliből vitték el, de a CsÁo főnök "Kati néni" vitette el, csak ahhoz már nem volt vér <moderálva>, hogy a CsÁO-bol vitesse el, hanem a bölcsödében hagyta örjöngeni a szülőket amikor nem találták ott a gyereket. Így lehet a mocskos dolgokat másra hárítani saját...”
 • 7. Muaddib 2012. január 25. 21:58
  „Ildikó a kilencvenes évek elején
  A műházzal szemben (mátyás Béla féle bolt előtt) és a Kisalföld áruházzal szemben árult gyümölcsöket. Kb. 18-évesen kötelezően, ki küldte anyukája árulni. és elmondása szerint a bevételt el is vette teljesen.
  Igazán nyávogós természete miatt senki sem akart vele szóba állni ere még el is nyomta saját pedagógus édesanyja.
  Szóval kellet egy "útnak" lenni hogy valaki idejutott.
  Ha jól tudom édesanyja, neveli a többi előző házasságából való gyermekeit.”
 • 6. Kasztor 2012. január 25. 21:48
  „Én konkrétan a kicsi lányt sajnálom,hisz kiszakították a családjából legyen az akármilyen is!DE...volt szerencsém nekem is a családhoz az orvosi rendelőben és itt egyet kell értsek a 2. kommentelővel miszerint lehetnek problémák az anyukánál,és én is ha akartam ha nem,végig hallgattam a családi költségvetést,jegyzem nem suttogtak...ez szerintem abnormális!ami a legszörnyűbb volt hogy az anyuka épp gyermekfelügyeletet akart vállalni egy kis plusz bevétel reményében.ezzel nincs is gond,de csak rájuk kellett volna nézni,hogy is fogalmazzak finoman...nem voltak tiszták,egyikük sem,szerintem az elnyűtt és a használt ruhát is lehet tisztán tartani,nem beszélve az azt viselőkről,hisz a szegénység ellenére nyilván telne egy 100forintos szappanra stb...de szemmel láthatóan és sajnálatomra érezhetően ez nem volt meg.Biztosan annak is nyomós oka van hogy a CsÁO-ból is idő előtt távozniuk kellene,hisz ott elvileg tényleg a gyerek érdekeit nézik.Mindenesetre én sok sikert kívánok nekik,és a picilánynak egy "normális" élethez!”
 • 5. menyus76 2012. január 25. 18:52
  „Nem értem mér nem kapnak önkormányzati lakást???? olyanoknak van önkormányzati lakása akinek sajátja is is van sajnos nem egy ijet tudok szégyentelen dolog aki meg rá lenne szorulva nem kap”
 • 4. Ettyi 2012. január 25. 18:22
  „Az biztos,hogy ok nélkül nem veszik el a gyereket. Persze,jobb családban,de,ha alkalmatlanok a szülők,akkor a gyerek nincs biztonságban. A hölgynek egyébként van egy nagyobb gyereke is....”
 • 3. naná 2012. január 24. 11:26
  „Korábban kellett elhagyniuk a Családok Átmeneti Otthonát! Mi lehet az oka?”
 • 2. nyuszipuszi 2012. január 24. 10:02
  „nem akarok ítélkezni, de hallottam a hölgyet a vasúton valakivel beszélni. A váróteremben ültem, rajtam kívül többen is fültanúi voltak a történetnek ha akarták, ha nem....
  A benyomásaim: valami probléma lehet az "emeleten", ez persze még nem lenne ok a gyermek elvételére, de sztem be is volt nyugtatózva mert mondta, hogy ma duplázta az adagját.
  Igen, a gyereknek a családban a helye, de ezt a gyereket a bölcsiből vitték el, tehát ha már a bölcsöde intézkedik, akkor ott gondok lehetnek...”
 • 1. INVEKTUS 2012. január 24. 08:41
  „Jó napot!
  "Az irodavezető szerint sajnos egyre több esetben kell eljárnia a gyámhivatalnak olyan gyerekek esetében, akik családjukban súlyos veszélyeztetettségnek vannak kitéve és ideiglenesen ki kell onnan őket emelni."

  Megpróbálom vissza fogni magam a GYERMEKNEK A SZÜLEI MELLETT A HELYE ! a család fontos mindenki számára
  Mind a ketten dolgoznak de az albérletből albérletig költözködni nem bölcs dolog ,persze ha más nincs :(
  Talán ha az önkormányzat egy olcsó önkormányzati lakással megajándékozná őket az szép és becsületes gesztus lenne!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltótörténettől a háborús naplóig

Változatos tartalommal jelentkezik a Moson Megyei Műhely folyóirat 2012. évi első száma. Tovább olvasom