Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A kapuvári régióból is fogadnának betegeket

„A szabad kapacitásunk kihasználása érdekében ésszerű együttműködés keretében a kapuvári régióból is fogadhatnánk betegeket. Egy endoszkópos sebészeti centrum kialakításával pedig még a megyeszékhely kórházának érdekeit sem sértenénk" – mondta a legutóbbi kistérségi ülésen dr. Vermes Tamás, a Karolina Kórház igazgatója.
A második szinten, vagyis a területi kórházak között a mosonmagyaróvári Karolina a nyugat-dunántúli régió legnagyobb területi intézménye. Dr. Vermes Tamás igazgató a napokban a mosonmagyaróvári többcélú kistérségi társulási ülésen tartott beszámolót a kórház átalakításáról, rekonstrukciójáról. Ezen úgy fogalmazott: az ágystruktúra reményeket ad a hosszabb távú fennmaradásra.

Az igazgató szerint vannak az intézményben szabad kapacitások, melyeket kistérségi együttműködésben ki lehetne használni. „Rajkától Mecséren át Jánossomorjáig területi ellátási kötelezettségünk van. Emellett azonban ésszerű együttműködés keretében a kapuvári régióból is fogadhatnánk betegeket." Hozzátette: ezt a jogszabályok is lehetővé teszik. Az igazgató az intézmény többi lehetőségéről is beszélt:
„A műtőfelújítás után a korábban felfüggesztett traumatológiai »esetek« visszakerülhetnek hozzánk."

„A sebészetre új kolléga érkezett, s még két orvost várunk." Dr. Vermes azonban a legnagyobb lehetőséget az endoszkópos sebészeti beavatkozásokban látja. „Ez a jövő sebészete" – mondta. A tervek szerint a Karolinában az endoszkópos beavatkozások regionális központját is létrehozhatnák. „Ezzel nem sértjük a megyeszékhely intézményének érdekeit sem, hisz ott nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel" – mondta.
Új műtők: Regionális endoszkópos központot hoznának létre.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanösvény a Szigetközben

A Holt-Duna tanösvényt a Szigetköz legjelentősebb holtága körül alakította ki a Fertő–Hanság… Tovább olvasom