Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

A kandeláberekre tilos a ragasztás

Eltávolítják azt a több száz plakátot, amit a Fidesz ragasztott ki szabálytalanul Mosonmagyaróvár villanyoszlopaira.

A helyi választási iroda távolíttatja el azt a több száz plakátot, amit a Fidesz ragasztott ki – szabálytalanul – Mosonmagyaróvár villanyoszlopaira.

Úton-útfélen

Már hivatalosan is egy hónapja tart a választási kampány, a pártok egyre élesedő csatározása, s jól tükrözi ezt az is, hogy a közterületi óriásposzterek mellett az elmúlt hetekben már megjelentek a helyi plakátok is. A megye minden településéhez hasonlóan Mosonmagyaróváron sem ragaszthatják a pártok hirdetményeiket „úton-útfélen". A jogszabály alapján a jelölő szervezetek csak a városszerte megtalálható hirdetőoszlopokra helyezhetik ki plakátjaikat a kampány idején.

Még csupán néhány hete indult meg a harc a „hatalomért", a jó előre, világosan lefektetett „játékszabályokat" máris megszegték. A Fidesz helyi csoportjának aktivistái a város forgalmasabb utcái mentén szinte minden kandeláberre felragasztották jelöltjük plakátját.

Számos bejelentés

A helyi választási irodához számos bejelentés érkezett emiatt és az iroda tagjai maguk is észlelték a történteket.
Dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta irodavezető elmondta: a kampány kezdetén a jelölő szervezetek mindegyikét írásban tájékoztatták a plakátolás lehetséges módjairól. Ennek ellenére az egyik párt szabálytalanul, a villanyoszlopokra helyezte ki hirdetéseit. A választási iroda felszólította a szervezetet, hogy távolítsa el a hirdetményeket, ám ennek nem tett eleget. Az önkormányzat így saját költségén távolíttatja el azokat – a napokban. A választási iroda fontolgatja, hogy a költségeket az érintett pártra terheli. Emellett az előírások ellen ily módon vétőkkel szemben szabálysértési eljárás is indítható.

Maguk is elkezdték

Nagy István, a Fidesz helyi csoportjának kampányfőnöke lapunk érdeklődésére elmondta: a városban hivatalosan kijelölt huszonhét hirdetőoszlop nem lehet elegendő egy hatékony választási kampányhoz. Ennek ellenére kérték az aktivistáikat, hogy a szabályoknak megfelelően ragasszák a plakátokat. A villanyoszlopokra került hirdetmények a kampányfőnök szerint aktivistájuk magánakciója volt, amiért elnézést kérnek. A választási iroda felszólításának eleget téve maguk is elkezdték leszedni a tiltott helyre ragasztott hirdetményeket, ám ez idáig még nem értek a végére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári városatyák vagyona

Nem változott lényegesen a mosonmagyaróvári városatyák vagyona az elmúlt egy évben. Legalábbis ez olvasható ki a képviselők újabb vagyonnyilatkozatából. Lapunkban sorra vettük a városatyák vagyonában az előző bevallás óta (Kisalföld, 2005. február 15.) történt változásokat. Tovább olvasom