Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

A Kaiser üzemét ingatlanként értékesítenék

Május 12. óta folyamatosan keressük a munkahelyet, de vagy azzal az indokkal, hogy vidéki vagyok, vagy azzal, hogy túlkoros, sehová nem vesznek fel – állítja Taits Józsefné, a Kaiser Food Kft. mosonmagyar- óvári üzemének egykori dolgozója. A gyárat a jelenlegi tulajdonos ingatlanként kívánja értékesíteni.
A városban, a környékbeli cégeknél, s lakóhelyén is érdeklődött a munkalehetőségekről, folyamatosan figyeli az álláshirdetéseket a Darnózselin élő Taits Józsefné, aki a Kaiser Food Kft. szárazáruüzemének bezárása óta vesztette el munkahelyét.

– Nyolc évet dolgoztam a mosonmagyaróvári üzemben, ahonnan május 12-én küldtek el. Azóta folyamatosan keresem a munkát, de hiába. Akár mosogatást vagy takarítást is elvállalnék – panaszolja a negyvenöt éves nő. Állítása szerint vagy azzal küldik el, hogy túlkoros, vagy azért, mert vidéki. Eddig egy helyről jelezték, hogy igény lenne munkájára, mégpedig egy szombathelyi cégtől. Élettársa, Patarica Tibor is „hasonló cipőben" jár. Az ötvenöt éves férfi elmondása szerint négy évet dolgozott a szárazáruüzemben.

– A mosonmagyaróvári gyárat bezártuk, már csak az őrző-védő szolgálat munkatársai és az alkalmazottak közül minimális létszám tartózkodik ott, a termelés leállt – hangsúlyozta a Kisalföld érdeklődésére Szűcs Viktor, a Kaiser Food ügyvezető igazgatója. A cégvezető elmondása szerint heteken belül ingatlanként hirdetik meg és kívánják értékesíteni az üzemet. Arra, hogy milyen áron kínálják majd, hozzátette: ez még korai kérdés. Egyelőre senki nem érdeklődött az ingatlan megvételéről. Szűcs Viktor szerint az üzem középvezetői közül már többen találtak munkahelyet. Úgy tudja, hogy a kapuvári húsüzem munkaajánlatát talán ketten fogadták el.
Nagy István polgármester, országgyűlési képviselő Kaiser-ügyben interpellációra készül.

A Kaiser Food szárazáruüzemét heteken belül ingatlanként hirdetik meg és értékesítik. A cég ügyvezető igazgatója szerint egyelőre senki nem érdeklődött az épület iránt.
A Kaiser Food szárazáruüzemét heteken belül ingatlanként hirdetik meg és értékesítik. A cég ügyvezető igazgatója szerint egyelőre senki nem érdeklődött az épület iránt.


„Márciusban kiderült, hogy a szlovák Penta-csoport a magyar munkavállalókra és a legalapvetőbb erkölcsi normákra fittyet hányva néhány évvel ezelőtt csak piacvásárlásba kezdett hazánkban. A szándék világos: a szlovák befektetők először szisztematikusan leépítik a termelést Magyarországon, majd áthelyezik azt a szlovák területekre, végül a külföldön, külföldi alapanyagból, külföldi munkaerő felhasználásával előállított termékekkel elárasztják a hazai piacot. Agrármérnökként különösen felháborít a magyar húsiparon ejtett újabb, már-már halálos seb" – fogalmaz a képviselő. A politikus utal arra is, hogy a debreceni üzem is hasonló támadás áldozatává válik. Így közel félezer magyar ember veszíti el munkáját.
Nagy István annak kivizsgálását szorgalmazza, hogy a szlovák tulajdonú cégcsoport visszaélt-e a versenyjoggal.

– Sovány vigasz ugyan azok számára, akik elvesztették állásukat, de a városban új munkahelyek százai nyílnak meg a közeljövőben – tette hozzá a polgármester.

Olvasóink írták

 • 10. bojtár 2011. június 07. 16:37
  „Tudjuk a receptet becsődőltetni a céget direkt,majd potom pénzért eladni (természetessen a megfelelő 10 milliók mennek a zsebekbe) a kis pénzértberuházás az infrastruktúrára és már indulhat is a cionista biznisz adó nélkül.”
 • 9. Atthis 2011. június 05. 20:36
  „És még ráadásul bigámista is lett a végére...”
 • 8. Mérnök 2011. június 05. 08:36
  „Szégyen amit és ahogy művelt!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. fantocci 2011. június 04. 11:13
  „nézzelődjetek csak...
  http://orsr.sk/hladaj_subjekt.asp?OBMENO=penta&PF=0&SID=0&R=on
  a penta investment - UPLNY - az a teljes kivonat.”
 • 6. fantocci 2011. június 04. 11:07
  „miért gondolja valaki hogy a szlovákok akarják a piacot megsemmisíteni? Lehet hogy pont a magyarok a pentán keresztül (csak hogy neve legyen a gyereknek...) a többi husüzemmel mi van? érdekes...Hajnal, Darnó, csak a kisebbekből, délhús, stb... azokat is fel kellett volna vásárolniuk,”
 • 5. Alex64 2011. június 02. 18:38
  „Elsőre csak lakni jönnek ide aztán üzemet venni eladni jó haszonnal. Aztán a végén még terület igényük is lesz. Na itt hagyom abba mielőtt rasszizmus irányába dölnék”
 • 4. pancser 2011. június 01. 21:32
  „Minket mindenki bánt meg megvesz, osztrákok, oroszok szlovákok? A legteszetoszább nép lennénk a környéken? Dehogy. A MOL meg felvásárolta a horvát üzemanyagkutakat. Hagyni kell a dolgokat menni, nekem olyan mindegy ki a tulajdonos, tökéletesen mindegy.”
 • 3. Rbar 2011. június 01. 19:52
  „1-es azon én is jót derültem amikor meghallottam hogy ki lett a tulajdonos apjának utóda :-D”
 • 2. INVEKTUS 2011. június 01. 18:41
  „Sajnos ez igy van :(

  Nade amiellen nem lehet harcolni azt megveszik
  Itt a nevet vették meg és kész !!
  Sajnos magyarország gyenge vagy”
 • 1. Atthis 2011. június 01. 18:24
  „Gratula az új munkahelyekhez az új kormánynak! Ezen a bezáráson mongyuk nem csodálkozok mert amikor az új igazgatót kinevezték a gyárba, boríttékolható volt a bezárás, csak a mikor volt kérdés. Nem is kellett sokat várni, a hozzá nem értés meg a nemtörődömség eredménye itt van. 100 ember köszöni neki!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújuló mosoni városrész

A mostani jó időjárás kedvez az építőknek, akiknek feladata Mosonmagyaróvár mosoni piacának… Tovább olvasom