Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

A jövő az igazi kérdés

Megalakulásának húszéves jubileumát ünnepelte a Magyar Szocialista Párt mosonmagyaróvári szervezete a hétvégén.

Az összejövetelen megjelent csaknem száz tagot a helyi szervezet jelenlegi és előző vezetői köszöntötték. Kovács Tamás ünnepi beszédében felidézte a párt elmúlt két évtizedét. Az 1989-es megalakuláskor mintegy 170 tagja volt a mosonmagyaróvári MSZP-nek, közülük hetvenen jelenleg is aktívan részt vesznek a szervezet életében. Az elnök hozzátette: a közel százhatvanas létszámmal a város egyik legnagyobb tagságú pártja jelenleg is az MSZP. A rendszerváltás utáni első ciklusban a szocialisták kevés önkormányzati képviselőjükkel nem igazán szólhattak bele Mosonmagyaróvár ügyeibe, ám ezt követően 12 évig irányították a várost. Az elnök szerint rengeteget fejlődött ez idő alatt Mosonmagyaróvár. Kovács Tamás a 2006-os választási vereség után került a helyi szervezet élére, mint mondja, fel kellett rázni, aktivizálni és fiatalítani a tagságot. Többek között ennek is köszönhető, hogy az Európa parlamenti választáson országosan is kiemelkedő eredménnyel szerepelt az MSZP a városban. A következő feladat a jövő évi országgyűlési választásokon való minél jobb szereplés, az elnök itt 30 százalékos eredményt remél.

Kovács Tamás kiemelte: az elmúlt húsz év áttekintése mellett a jövő az igazi kérdés. Az MSZP jövőjének meghatározásához fontos fogódzókat kell keresni a múltjában, főként azért, mert a párt – ahogy húsz éve – most is választás előtt áll. Nem csupán az egyik legkeményebb parlamenti megmérettetése, hanem útválasztás előtt is. Az MSZP elmúlt húsz évének azok voltak a sikeres korszakai, amikor az ország modernizációjának programját össze tudták egyeztetni egy karakteresen baloldali, szociális esélyeket ígérő programmal. Most ismét meg kell erősíteni ezt a kettős kötést, változásra van szükség oly módon, hogy a haladás, fejlődés és a boldogulás, biztonság programja ne hasadjon ketté.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. jánosi 2009. november 27. 18:21
  „Mi volt a kérdés ?
  A jövő az igazi kérdés !
  Végül is az Mszp jövőjéről van szó, nem a zsidókról !?”
 • 27. pancser 2009. november 27. 16:44
  „26! Magyar állampolgár vagyok és származásilag is az. Kb annyira vallásom az izraelita mint neked, vagyis semennyire. Ezt nem mindenkinek hangsúlyozom, ezt ki kell érdemelni, de nem ésszel, tudással, hanem az ellenkezőjével. Innéttől kezdve, padlót fogtál. Ráadásul a Mónika show sem a kedvenc műsorom, a melegfelvonulást meg meg nem nézném.
  Bajban vagy, mikor lesz végre zopikából Zopi!”
 • 26. zopika02 2009. november 26. 16:32
  „Tények vannak, amikkel nem lehet vitatzkozni. / pl. zsidó gyarmatosítás / Vannak képzetek és kényszerképzetek és vannak eszmék melyeket szeretnének minden ember torán lenyomni, mint a sikeres rendszerváltozás és az ország teljes idegenkézbe adása, a sikeres EU integráció, a bécsi kávézóval és mákostésztával együtt. El lehet éldegélni a Mónika show előtt ülve vagy a melegfelvonuláson masírozva is de van aki számára ez kevés kedves pancser. A lufi kezd kidurranni, mint a nemzetközi politikátok is undorító a hazai színtéren is remélem mielőbb megszűnik kirekesztő hegemóniátok. És kicsit szállj magadba fajtársaiddal együtt vajon hol rontottátok el ezt az egészet. A bűntudatot pedig nem érzek Pancser úr, januártól decemberig óbégattok a médiákban holokausztról papolva és ha valaki nem a ti zenéteket fújja az egyenesen antiszemita és fajgyűlölő. Hallottál már valakit, kinek problémája lenne a hazánkban élő számos kisebbséggel a cigányokat és benneteket kivéve ? Tutod miért ? Mert nem csak cigánybűnözés hanem zsidóbűnözés is létezik kedves pancser.”
 • 25. pancser 2009. november 25. 17:56
  „24-hez! Bizony a zsidózás nagyon csúnya dolog, nem menő a demokráciákban. Sztem igenis aktuális lenne bűntudatot érezni mindenkinek aki ezt teszi. Ha rajtam állna egyetlen zsidózó sem szólalna meg a fórumon, illetve megszólalhatna ha nem zsidózna. Ugyanez vonatkozna a tótozásra, cigányozásra. Részemről a lenézés a jutalma az ilyeneknek, jobb esetben a sajnálat a tudatlanságuk miatt. Míg a jobbikos viperafészkek léteznek addig ezen a téren nem lesz rend.
  A fórum témája persze nem ez, de hát a jobbikos <moderálva> mindig csak itt kötnek ki!”
 • 24. zopika02 2009. november 25. 09:48
  „Ne hogy már bűntudatot próbálj ébreszteni bár kiben is mert zsidózik. Bizonyára jobban tennétek ha kicsit a magatok portáján söprögetnétek. Mert van mit !!!!!!!!!!!!!”
 • 23. pancser 2009. november 24. 22:22
  „Az a helyes, ha nem mondunk a más vallású emberekre semmit. Vannak jó és rossz emberek színre felekezetre tekintet nélkül! Sztem így helyes. Számomra érthetetlen a zsidózás elharapódzása, vszleg valamiféle protest úgy minden ellen. Minden demokrata feladata nem hallgatni, hanem fellépni ellene.”
 • 22. jánosi 2009. november 24. 20:11
  „Pancser .
  itt nincs vita ! Természetesen mindkettőnknek van igaza, mivel minden népben vannak, mindenféle
  emberek ! Nincs vegytiszta faj, nép ! Akiket felsoroltál, kiváló emberek, de van rosszabb is !”
 • 21. pancser 2009. november 24. 19:22
  „Akkor én is sorolom: Richter Gedeon, Zwack család, Weisz Manfréd, stb. vajon lett volna ,magyar ipar és kereskedelem nélkülük?”
 • 20. jánosi 2009. november 24. 17:19
  „pancser
  velencei Blum úr ?
  traubiszódás ( nem jut eszembe a neve ) pajeszos úr ?
  lakóparképítő, nem fizető " projekt " cégek ? ( projekt = egy alkalomra létrehozott lopó cég )
  Abban igazad van, hogy nem minden zsidó ilyen! Csak sokuk ilyen ............”
 • 19. pancser 2009. november 24. 14:54
  „18! Nem bizony, legfeljebb ezt az osztrákokra meg a oroszokra lehetett elmondani. Ez agyrém, amit néhány honfitársunk összehord. Soroljak neked néhány komoly magyar tudós férfiút? MO-n nincsen zsidó kisebbség, csak izraelita felekezetű magyar állampolgárok. Az előbb említett tudós magyar férfiak többsége is az. Büszke vagyok rájuk. Szerinted ők gyarmatosítók? Ha nem akkor milyen alapon teszed a kijelentéseidet úgy általában?”
 • 18. zopika02 2009. november 24. 08:33
  „Kedves Pancser !

  Hát nem a zsidók gyarmatosították ezt az országot ? / Még saját bevallásuk szerint is /”
 • 17. pancser 2009. november 23. 22:22
  „Kedves "civac"! Mit is írtál? ".....az ország kifosztásában résztvevő, a nemzet vagyonát Ábrahám leszármazottainak átjátszó hazaáruló gazembereket egytől-egyig a börtönbe kell juttatni!!!" Ez a három felkiáltójellel jelzett mondatod nem állja ki az Unió erkölcsi normáit. Erre reagáltam. Nem értettem félre semmit, zsidóztál, ez nekem világos.”
 • 16. RickCartman 2009. november 23. 21:43
  „hozzászólók,megint egymással veszekedtek, személyeskedtek.Majd jön a vonagábor,aztán jól szétültet benneteket!Neveletlen ebadtái!”
 • 15. civac 2009. november 23. 21:38
  „Kedves Pancser!
  Az egyik szavad ellentmond a másiknak, ráadásul értelmezési zavaraid is vannak.
  de masírozókról beszéltél, én meg kommunistákról.
  utána viszont szocialista (sic!) szavazókról, akik tisztességesek - én ilyenről nem írtam, csak kommunistákról, akik büntetlenül tölthetnek be pozíciókat. Akkor kibontom: a kommunista vezetőkről, akik kihasználva kapcsolataikat, a maguk malmára hajtották a vizet.
  Boszorkányüldözésről meg végképp nem írtam, csak arról, hogy akik tönkretették az országot, a felelős kormányt és embereiket vonják felelősségre!!!
  Legközelebb, ha nekem címzed a hozzászólásodat csak arra reagálj, amit én írtam, és ne forgasd ki a szavamat. Elég pancser retorikai melléfogás”
 • 14. pancser 2009. november 23. 21:29
  „13! Ábrahám mindannyiunk ősatyja de nem így gondolod. Hülyeségre nem vagyok vevő. Elgondolkodtató, hogy mennyi primitív ostoba ember él e hazában. A civilizált nyugati világban sehol meg megengedhető a dolgok ilyetén emlegetése. Miért akarják lenyomni a nemzetüket egyesek a rossz nemzetek közé? Mert ahogy hozzászólsz ez az az eset.”
 • 13. hablaty 2009. november 23. 20:34
  „"A szocialistákra szavazó emberek túlnyomó többsége tisztességes rendes ember, aki keményen dolgozik, vagy éppen valahogy megél kevéske nyugdíjából." Ez igaz, sokan közülük be is látták történelmi tévedését, és remélhetőleg soha nem szavaznak többet erre a gazember bagázsra. " A borkányüldözésnek itt helye nem lesz ebben az országban."
  A boszorkányokat nem is kell üldözni, viszont az ország kifosztásában résztvevő, a nemzet vagyonát Ábrahám leszármazottainak átjátszó hazaáruló gazembereket egytől-egyig a börtönbe kell juttatni!!!”
 • 12. jánosi 2009. november 23. 13:24
  „9.
  Kire gondolsz mint testvér pártra ? Csak nem a szétrebbent szabad madarakra ? ..
  10.
  Kedves Pancser ! A jobbiknak csak addig van jelentősége, amíg lehet hivatkozni rá mint ellenségre
  akitől rettegni lehet. Ebből következik, hogy egy 2/3 -os Fidesz győzelem esetén a MIÉP sorsára jut,
  mivel a létrehozója, az MSZP már mint társellenzékre, már nem használja.
  A felelősségre vonást pedig csak TÖRVÉNYESEN ! de azt igen !”
 • 11. akinemfél 2009. november 23. 13:22
  „Eljenek a Gyurcsány Ferencet és barátait hatalmon tarto mosonmagyarovári és máshová valosi MSZP tagok !
  Hajrá Gyurcsány ! Hajrá MSZP ! Sokat koszonhet nektek a Haza,ez az ország : Magyarország.”
 • 10. pancser 2009. november 23. 11:30
  „Kedves "civac"! Hogy személy szerint kik tették tönkre az országot, az ránézésre nem állapítható meg, mint sokan hiszitek. A szocialistákra szavazó emberek túlnyomó többsége tisztességes rendes ember, aki keményen dolgozik, vagy éppen valahogy megél kevéske nyugdíjából. Boszorkányüldözésnek itt helye nem lesz ebben az országban. Volt ilyen néhányszor, de annak mindannyian és az ország is kárát vallotta. Bízzuk a dolgot azokra akikre tartozik. Attól még ha valakit bűnösnek gondolunk az még nem bűnös. A rendszeren kell változtatni legfőképpen sztem, nem az embereken utólag elverni a port. Nem felkiáltással valakit vagy valakiket bűnössé nyilvánítani, mint a Jobbik teszi!”
 • 9. tudo 2009. november 23. 08:47
  „2006 -os választási vereség olvasható a cikkben .Szerintem akkor az MSZP országos kormányalakító győzelmet aratott az országgyűlési képviselő szintén MSZP-s lett.Csak a testvérpártot is emlegetni illenék egy ilyen szép
  ünnepen.Csomagolás előtt.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maradnak a katonák a határnál

Döntés született arról, hogy a jövő évre meghosszabbítják a katonaság határőrizeti járőrszolgálatát… Tovább olvasom