Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

A jótékonyság hatja át a Téli Fesztivált

A mindenki karácsonyfája feldíszítésével kezdődik holnap a Téli Fesztivál, melynek immár hagyományosan a Magyar utca ad helyet.
Nem gigarendezvényt szerettünk volna szervezni, hanem meghitt, emberekről szóló programsorozatot – mondta a holnap kezdődő Téli Fesztiválról Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője. A Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-vel közösen rendezett programhoz a szervező szerint a civilek hozzájárulása is elengedhetetlen volt.
A népszerű százméteres szeretetkalács sem maradhat el a fesztiválzáró napon, december 21-én.

– Évről évre egyre több civil szervezet vállal szerepet a Téli Fesztiválon. Bízunk benne, hogy ez a kapcsolat jövőre még inkább kiteljesedik. A Téli Fesztivál programját ezúttal is a már jól bevált hagyományok szerint képzeltük el és állítottuk össze. Az egyesületté formálódó Belvárosi Üzletkörrel, azaz a magyaróvári belváros kereskedőivel és vendéglátóhelyeivel egyeztetve helyezték el a VÜF munkatársai a faházakat, a kompromisszumos utat keresve – magyarázza a város kulturális életéért is felelős szakember.

A fesztiválon idén hangsúlyt kap a jótékonykodás. Így például a Karolina Kórház munkatársai saját készítésű asztali és ajtódíszeket, képeket, egyéb kreatív ajándéktárgyakat, csomagolt házi süteményeket kínálnak a vásáron adománygyűjtés céljából.

A VÜF munkatársai az utolsó simításokat végzik a Téli Fesztivál helyszínén, a Magyar utcán.
A VÜF munkatársai az utolsó simításokat végzik a Téli Fesztivál helyszínén, a Magyar utcán.

A Flesch Nonprofit Kft. a Nők a Városért Egyesülettel karöltve Rémay-Grafl Fanni leukémiás kislány gyógykezeléséhez szeretne hozzájárulni december 14-én a süteménysütő verseny finomságaiért felajánlott adományokkal. A két helyi karitatív szervezet, a Lions és a Rotary is gyűjt felajánlásokat forralt bort kínálva. Az Angyalkuckóba december 6–16. között várják a cipősdobozba rejtett meglepetéseket. Természetesen a népszerű százméteres szeretetkalács sem maradhat el a fesztiválzáró napon, december 21-én.

– Ahogy a korábbi években, úgy idén is a helyi és környékbeli csoportoknak, iskolásoknak és óvodásoknak is bemutatkozási lehetőséget kínáltunk – tette hozzá Csiszár Péter.

Az egyes programokra még visszatérünk a Kisalföldben. Ízelítőül: holnap délelőtt 10 órától a legkisebbek díszítik az óvodájuk karácsonyfáját. Majd délután az iskolások érkeznek a templomkertben felállított óriási fenyőhöz, hogy a mindenki karácsonyfáját saját díszeikkel ékesítsék fel. December 6-án délben a Mikulás-nap sétakocsikázással kezdődik, délután 3 órától este 7 óráig találkozhatunk a fehér szakállúval – akivel még fotózkodhatunk is.

A Magyar Népmese Színház „Ki hozza az ajándékot?" című zenés, interaktív Mikulás-váró mesejátéka, a Bojtorján együttes karácsonyi koncertje járul hozzá a jó hangulathoz, ám a Vackor Óvoda munkatársai is ünnepi meglepetésekkel készülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényeskedők, újrahangolva

Új szereplő váltja az X-Faktor-os Feng Ya Ou-t a Kényeskedők című előadásban, melyet a G-Team csoport visz újból színre. Tovább olvasom