Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A jegyzőválasztás végül elmaradt

Az utolsó pillanatban a polgármester javaslatára levette napirendjéről tegnap délutáni ülésén a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete a jegyzőválasztást. A jelöltről kiderült ugyanis, hogy a pályázatában foglaltakkal ellentétben már közel fél éve nem Etyek jegyzője.
Eredetileg tegnap választotta volna meg a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete a város új jegyzőjét. Az ülés elején azonban Szabó Miklós polgármester bejelentette: leveszik napirendről a témát, mert olyan információk jutottak birtokába, melyeknek még utána kell járniuk. A tanácskozás elején Szentkuti Károly (SZDSZ) is ügyrendi kérdésben javasolta, hogy vegyék le napirendről a témát a tudomására jutott információk miatt. Ezeket azonban – személyi kérdésről lévén szó – csak zárt ülésen ismertethette.

A képviselő-testület még február elején határozott a pályázat kiírásáról a város megüresedő jegyzői álláshelyére, miután az addigi jegyző közszolgálati jogviszonya közös megegyezéssel megszűnt. A polgármester lapunknak korábban azt nyilatkozta (Kisalföld, 2007. március 22.), hogy az álláshely betöltésére négyen pályáztak. Közülük az egyik jelentkezés érvénytelen volt, mert a pályázó nem rendelkezett a szükséges végzettséggel. A másik három pályázó közül a szakbizottság egyet támogatott, aki a szakmai végzettsége, gyakorlata, rutinja és közigazgatási tapasztalatai szempontjából a leginkább megfelelt az elvárásoknak. A bizottság erre az egy jelöltre tett javaslatot a képviselő-testületnek. Ez a jelölt a pályázatában foglaltak szerint jelenleg is jegyzőként dolgozik Etyeken.

A jegyzőválasztás elhalasztásával kapcsolatban Szabó Miklós a Kisalföld érdeklődésére annyit mondott: nem sokkal az ülés előtt jutottak el hozzá információk a jelölttel kapcsolatban. Szentkuti Károly lapunknak elmondta: az ülés előtti napon megnézte Etyek internetes portálját, ahol megdöbbenve tapasztalta, hogy a település jegyzőjeként nem a mosonmagyaróvári jelölt van feltüntetve. Ezt követően felhívta az ottani jegyzőt, aki közölte, hogy január óta ő tölti be ezt a pozíciót. Az etyeki polgármester ezt megerősítette: a képviselőnek elmondta, hogy a mosonmagyaróvári jelölt munkaviszonyának megszüntetését még tavaly októberben kezdeményezte az etyeki önkormányzat. Szentkuti Károly szerint ez azért meglepő, mert a jelölt bizottsági meghallgatásakor semmilyen információt nem kaptak arról, hogy Etyeken már szünetelne a munkaviszonya.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűntek az útszéli lányok

Míg néhány éve tucatjával álltak a bájaikat kínáló örömlányok a mosoni főutcán, addig mostanra teljesen eltűnt a városból az utcai prostitúció. Ez a kiépített kamerarendszernek és a folyamatos rendőri jelenlétnek köszönhető. Tavaly csupán hét esetben indult eljárás. Tovább olvasom