Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

A jegyző új kivizsgálást ígér

A testvérpár mintegy tíz kistestű ebet tart. A szemét vonzó a patkányok számára is, melyektől lassan a szomszédok sem tudnak szabadulni.
Elhanyagolt porta: méteres gazzal, szeméttel, orrfacsaró szagok, vonító, éhes kutyák. A szomszédoknak még több a panaszuk: segítségért a helyi önkormányzathoz és lapunkhoz fordultak.

Kozma Lászlóné Hevesi Ildikó családjával nyolc éve bérel Jánossomorján egy házat. A két kisgyerekes édesanya az év elején már megkereste a város jegyzőjét panaszával, melyet a többi lakó is aláírt. E szerint a szomszédok, két férfi között állandó a veszekedés – jellemzően este 10-től még intenzívebbek a szóváltások, a rendőrség is gyakran kiszáll. Udvarukat benőtte a gaz, hulladéktól és a kutyáktól bűzlik.

Ildikó főként az ötéves kislánya és huszonegy hónapos kisfia védelmében fordult a jegyzőhöz és hozzánk. Persze nem ők az egyetlen panasztevők. A szemközt élő fiatalember szerint már az egész utcának elege van az állandó felfordulásból. Bár igaz az is, hogy a két férfit ilyen-olyan alkalmi munkákkal próbálják segíteni.

Ottjártunkkor az egyik férfival sikerült beszélnünk: a porta tisztán tartására nem, de a „kutyatelep" felszámolására ígéretet tett.

Mint megtudtuk, a testvérpár között gyakori parázs vitatéma, hány ebet tartsanak.

Olvasónk felvetésével megkerestük Póczáné dr. Kovács Zsuzsanna jegyzőt, aki elmondta: „A lakó panaszát, bejelentését ez év márciusában az illetékes köztisztviselő kivizsgálta. A városi gondnokkal együtt a helyszínen jártak, az ott tapasztaltakról feljegyzést készítettek. Ezt követően írásban felhívtuk a bepanaszolt lakók figyelmét arra, hogy a kutyájukat a megfelelő körülmények között tartsák, továbbá gondoskodjanak az ingatlanuk megfelelő tisztán tartásáról. Erről írásban a panaszost is értesítettük. Megjegyezzük, hogy a kutyákat bezárt kerítésen belül tartják. Sajnos a bepanaszoltak jövedelemmel nem rendelkeznek, őket segélyezzük."

Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat támogatásával az említett helyről hat pótkocsinyi hulladékot szállítottak el az illetékesek. A jegyző ígéretet tett arra, hogy ismételten felkeresik a családot, és a panaszt újból megvizsgálják.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefülelték az illegális szemetelőket

Az elmúlt időszakban számos büntetőeljárást indított a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a… Tovább olvasom