Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

A járás is kapott a városi autókból

Még tavaly novemberben döntött a képviselő-testület a városi oktatási intézmények gépjárműveinek önkormányzati tulajdonba vételéről.

Ezzel együtt az autók üzemeltetési jogát a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF) kapta meg. Így a VÜF kezelésébe került az Éltes-iskola, a Haller-iskola, a Kossuth-gimnázium, a Nevelési Tanácsadó egy-egy, illetve a Hunyadi-iskola két járműve.

Most azonban a testület úgy határozott, hogy ezen autók közül négy üzemeltetési jogát az Intézményi Működtető és Gazdálkodási Szervezetnek (IMGSZ) adja át májustól. Az indoklás szerint erre a szakmai feladatellátás, az oktatási és nevelési célú felhasználás miatt volt szükség.

Az IMGSZ látja el ugyanis januártól a köznevelési intézmények működtetését, illetve továbbra is gyakorolja az óvodák, a bölcsődék, a Hansági Múzeum és a Huszár Gál Városi Könyvtár gazdálkodási jogkörét is. A hat járműből egy maradt a városüzemeltető kezelésében. A kisbuszt használja továbbra is a VÜF. A Nevelési Tanácsadótól az önkormányzathoz került Skoda személyautót a járási hivatal kapta meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pozsgay a vendég

A Deák Ferenc Közéleti Akadémia következő estjén, május 16-án, csütörtökön este 6 órától a piarista… Tovább olvasom