Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

A hunyadis diákok festik ki a kórházat

Kedden kezdték a munkálatokat és várhatóan jövő héten is dolgoznak még a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban a Hunyadi diákjai. Ezzel a segítséggel az egészségügyi intézmény mintegy kétmillió forintot takarít meg.
Nem először vállal felújítást a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola a Karolina Kórházban. Gede Zoltán iskolaigazgató szerint nem is utoljára, hiszen a továbbiakban is – amellett, hogy a
diákok szakmai tapasztalatot szereznek – szeretnék munkájukkal támogatni az egészségügyi intézményt.

A mintegy hatvan hunyadis diák e héten keddtől jövő hétig kétezer-háromszáz négyzetméternyi felületet fest le a kórházban. Az ápolási osztályon kezdtek, a sürgősségin is dolgoztak már ottjártunkkor. A kórház főbejáratánál, a lépcsőházban is festenek majd, de kültéri munkálatok is kezdődtek Dohovics László szaktanár felügyeletével.

– 2011 az önkéntesség éve. Iskolánk a kórházzal közösen pályázott az anyagköltségre, sajnos azonban nem nyertünk – mondta el az iskolaigazgató. A szaktanár szerint a Karolinának csak az anyagköltségeket, azaz mintegy négyszázezer forintot kellett biztosítania, így viszont – minimális munkadíjjal számolva is kétmillió forintot takaríthat meg.

Hatvan diák segíti a kórházi felújítást. Köztük Gősi Márk, Rézműves Roland, Pál Alex és Madar Ádám.
Hatvan diák segíti a kórházi felújítást. Köztük Gősi Márk, Rézműves Roland, Pál Alex és Madar Ádám.


– A Hunyadi-iskola felajánlása és segítsége nem új keletű. Így tavaly Kovács Gábor lébényi polgármester és a kistérségi társulás kezdeményezésére a belgyógyászati részleget újították fel – vette át a szót dr. Vermes Tamás, a kórház főigazgató főorvosa. A kórház OEP általi finanszírozása csak a működési költségekre elég, a fenntartás, felújítás már a tulajdonos önkormányzat feladata. Éppen ezért fontosak a civil kezdeményezések. Hasonló segítséget szívesen fogad az intézmény.

Naponta mintegy harmincöt diák dolgozik a felújításon reggel 8 órától délután 2 óráig a kórházban. Látogatásunkkor éppen az ápolási osztályon tevékenykedtek. Úgy kell a munkálatokat elvégezniük, hogy közben a betegek előtt sem zár be az adott részleg.

Bider Katalin, a kórház ápolási igazgatója az önkéntesség fontosságára hívta fel a figyelmet.

Olvasóink írták

 • 8. 41 2011. április 14. 21:33
  „Ha köze van hozzá hölgyem,akkor úgy gondolom ez magánügy.Nem tisztességes lejáratni valakit, csak azért mert haragszunk rá.Ezt a meccset játssza le négy ill.hat szemközt.Jó magam is a véleményemet írtam,más szemszögből nézve.Egyébként kitartok álláspontom mellett,amelynek lényege,hogy az Igazgatónő kivívta sok dolgozó megbecsülését a munkájával.Valamit kiharcolni nem nagy dolog,de azt utána jól csinálni az már valami.Sajnálom ha a lelkébe gázoltam a pozitív szavakkal.”
 • 7. V-né 2011. április 14. 20:32
  „Tisztelt 41!
  Ne ítéljen tudatlanul, higgye el, van hozzá közöm...”
 • 6. 41 2011. április 11. 21:10
  „Tisztelt V-né.(bár mindent érzek ön iránt csak tiszteletet nem.) "Ő kinek is a kije a kórházban?" Nos Ő az ápolószemélyzet Igazgatónője valamint az Ápolási osztály vezetője.Bármelyik nővér bizalommal fordulhat hozzá,nem hallottam senkitől,hogy elutasította volna.Hogy kivel mit tesz szabadidejében nem gondolnám,hogy Önre tartozna.Maximálisan megállja a helyét,azt hiszem több ilyen gondolkodású emberre volna szüksége a kórháznak.Ezen rövid idő alatt bizonyította rátermettségét.Ön hol volt hölgyem amikor pályázni kellett az állásra? Különben meg:nyolc óra munka,nyolc óra pihenés,nyolc óra szórakozás.Tehát az ön megszólítását idézve ,semmiköze Bider Katika tizenhat órájához.”
 • 5. sicc 2011. április 11. 15:38
  „3-aska és ehhez mi köze van a cikkhez ? Inkább annak örüljünk, hogy ilyen önkéntes segítők még vannak !
  Engem speciál k...-ra nem érdekel ki ez a nő ,ha jól végzi a munkáját. De mégegyszer semmi köze a kórház önkéntes festéséhez.”
 • 4. senkialadár 2011. április 11. 07:10
  „Dohovics László volt az én osztályfőnököm is :D”
 • 3. V-né 2011. április 10. 12:46
  „Bider Katika? Ő kinek is a kije a kórházban??? Hm??? :-D
  Nincs itt titok kéremszépen, a ranglétrán megállni, netán előbb lépni gyomor is kell, meg még egy két nemesebb szerv... :-DDD”
 • 2. csigagirl 2011. április 10. 07:18
  „Nem is, mert Ádi :D:D:D”
 • 1. Leonidas 2011. április 08. 14:26
  „Ali te vagy a király!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapcsolatépítés a Kompon

Tavaly huszonnégy, idén tíz csallóközi és kisalföldi alkotó mutatkozik be a Rotary által támogatott… Tovább olvasom