Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

A hídon őszig csak óvatosan

Halászi - Lapunk több olvasója is jelezte, hogy a Halászi felé vezető híd kerékpárút részén a pallók töredezettsége miatt a közlekedés akadályokkal jár.
A helyszínen Majthényi Tamás, Halászi polgármestere kalauzolt, és mutatta a néhol foghíjas, korhadt pallókat:
– Ezen a kerékpárúton naponta több mint tíz település kerékpárosai kelnek át, de sok turista is ezt az útvonalat választja – magyarázta. Az amúgy is szűk híd kerékpáros-forgalomra fenntartott részét fadeszkákkal alakították ki, melyek folyamatos cserére szorulnak. Az önkormányzat a Magyar Közút Kht. fenntartása alatt álló átkelőn saját költségen már többször cserélte a korlát faelemeit.

– A híd állapota igen megromlott, a kerékpárút ezen részén jóval óvatosabban kell közlekednünk. Sötétedés után pedig balesetveszélyes az átkelés – hangsúlyozta Nagy Gáborné, aki éppen arra járt kerékpárjával.

– A híd gyalogos-kerékpár sávjában az elhasználódott pallókat – a kivitelezésre kiírt egyszerűsített közbeszerzési eljárást követően – legkésőbb október végéig kicseréljük – ígérte Szőnyi Zsolt, a Magyar Közút Kht. szóvivője, aki még megjegyezte: a pallók jelenleg sem „foghíjasak", balesetmentes közlekedésre alkalmasak, de az elhasználódott pallók cseréjéről az előzőek szerint intézkednek.
Megoldásként már a korábbiakban felvetődött a települést elkerülő út megvalósításának terve. A sajtóreferens elmondta, a fejlesztéssel, új nyomvonali beruházással a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. (volt Nemzeti Autópálya Zrt.) foglalkozik.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halakat ''gereblyéztek'' Ásványrárón

Ásványráró - Négy győri férfi bukott le a napokban Ásványrárónál. Az orvhalászok hármas horoggal… Tovább olvasom