Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A hideg időszakban a legnehezebb

Nincs könnyű helyzetben a mosonmagyaróvári Pohl család, főleg most, a fűtési szezonban. Szeretnének meleget a lakásba, de ez nem olyan egyszerű.
– Nagy szükség lenne egy szakemberre, aki a cserépkályhánkat megjavítja. Most életveszélyes állapotban van, így füstmérgezést is kaphatunk – mondta Pohl Beáta, aki édesanyjával, 35 éves sérült húgával és két fiával él közös háztartásban. Jelenleg egy kis villanyradiátor adja a meleget otthonukban, ám ez nagyon sokat fogyaszt, a csempekályhába kölcsönből tudtak fűtőanyagot vásárolni. A gázt már kikapcsolták.

Beáta – mint mondta – jelenleg nem tud munkát vállalni, hiszen húga, Éva és édesanyja is segítségére szorul. Testvére oxigénhiánnyal született, értelmi szintje egy másfél-két éves gyermekének felel meg. Súlya miatt mozogni csak nagyon keveset tud, szállítását nehéz megoldani, pedig háromhavonta orvosi vizsgálatokon kellene részt vennie. Édesanyjuk rokkantnyugdíjas, öt évvel ezelőtt melldaganatot állapítottak meg nála. Kemoterápiát, illetve sugárkezelést kapott, nagyon fáradékony, idegkimerültségben szenved. Beáta kisebbik fia, a nyolcéves Áron a Fekete-iskola második osztályos tanulója, a nagyobbik fiú, Kristóf 15 éves, a Hunyadi-iskola kilencedik osztályába jár, s nemrég derült ki, hogy gerincferdülése van.

– Kristóf nagyon jó tanuló, és sokat segít itthon is, a szívét-lelkét kiteszi a családért – büszkélkedik az édesanya. – Nagyon szeretnék neki egy számítógépet venni, ami mellé internet-hozzáférést is ígértünk, de évek óta csak halogatjuk a dolgot, pedig a tanulmányai miatt is szükség lenne rá. Mindjárt itt a karácsony, de egyelőre bele sem merek gondolni, honnan lesz ajándék a gyerekeknek, vagy egyáltalán lesz-e, hiszen a meleg most fontosabb – meséli szomorúan. Élelmiszerre még futja a családnak, de ami a gyermekek ruházkodását illeti, már nem engedhetik meg maguknak, hogy rendszeresen új ruhákat vegyenek, pedig szükség lenne rá, hiszen a fiúk gyorsan nőnek, főleg a kicsi.

Szerencsére hiteltartozásuk nincs, viszont vannak számlaelmaradásaik, mely már százezer forint körül tart, és egyre csak halmozódik. Beáta elmondása szerint eddig még sehonnan nem kaptak segítséget. A család minden apróságnak örülne, de a legnagyobb ajándék a számítógép lenne internettel, mely Kristóf szíve vágya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kis hótündér: hagyományteremtő mesejáték

Tovább olvasom