Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

A hetedik születésnapján hét dübörgő motorral köszöntötték

Agócs Benjamin álma vált valóra a meglepetéssel, az egyik gépre is felmerészkedett.

A mosonmagyaróvári Agócs Benjamin fanatikusan rajong a motorosokért, motorokért. Bár a nagy kedvencei a Harley Davidson-féle chopperek, minden motorosnak int az utcán. Sőt, e miatt a nagypapájától, Vajdi Lászlótól örökölt szenvedélye miatt már vonatot is késett le a család. Ha ugyanis a most nagycsoportos kisfiú motort lát, meg kell állniuk, oda kell menniük, át kell nézniük a járgányt.

Beni többszörösen tartósan beteg. A veleszületett vastagbél-rendellenesség és az I-es típusú cukorbetegség nagyon megviseli. Sokszor vannak erős hasi görcsei, illetve rosszullétei. A speciális étrend, a gyógyszerek, illetve az inzulinpumpához tartozó szerelék és kanül megvásárlása hatalmas anyagi terhet jelent a családnak. Ennek ellenére édesanyja, Agócsné Vajdi Marianna szerint igyekeznek tisztességesen, becsületesen nevelni és gyerekkorát minél boldogabbá varázsolni, elsősorban élményekkel gazdagítani.

Hatodik születésnapján még motoros tortával, egy évvel később már igazi motorokkal lepték meg Agócs Benjamint. A felvételen az ünnepelt kisfiú a támogatókkal.
Hatodik születésnapján még motoros tortával, egy évvel később már igazi motorokkal lepték meg Agócs Benjamint. A felvételen az ünnepelt kisfiú a támogatókkal.


Benjaminnak hétéves születésnapján hatalmas meglepetésben lehetett része. A mosonmagyaróvári Rotaract klub a gyermek nagy álmát teljesítette: a Főnix Motorosok vonultak fel a fiú otthona előtt hét motorral. A motorozáshoz öltözött Beni eleinte megilletődötten fogadta a nem mindennapi születésnapi ajándékot, aztán az egyik járgányra is felmerészkedett. Mint mondta, már alig várja, hogy ovistársaival is megossza a nagy örömöt, ami érte.

A mosonmagyaróváriakat és környékbelieket tömörítő Főnix Motorosok számára nem újdonság, hogy hasonló akcióban vesznek részt. Elnökük, Mayer „Pici" Zsolt elmondta, évente két-három alkalommal nyújtanak segítséget rászorulóknak. A rotaractosok vezetője, Pályi Krisztina arról beszélt, hogy ők is nyitottak az ilyen kezdeményezésekre. A napokban tartós élelmiszereket is gyűjtöttek mosonmagyaróvári családoknak. Megjegyezte: várják köreikbe a segíteni vágyó, aktív fiatalokat.

A Rotaract nyílt gyűlésen mutatkozik be november 10-én este 6 órakor a Gazdász Hotelben.

Agócsné Vajdi Marianna könnyeivel küzdve köszönte meg a kisfiának szánt különleges ajándékot. Ugyanakkor elmondta, hogy nemrég a mosonmagyar-
óvári Rotary „fogta meg a kezüket, és azóta sem engedte el". Ugyanitt kívánt köszönetet mondani a gyermek kezelőorvosának, dr. Niederland Tamásnak és Juhászné Tuifel Andreának is. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tapasztalatcsere az idősellátásban

A mosonmagyaróvári idősek bentlakásos intézményeinek dolgozói szakmai kiránduláson vettek részt Szlovákiában. Tovább olvasom