Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

A helyi járatokért csak a Volán jelentkezett

Egyéb jelentkező híján a Kisalföld Volán nyerte el újabb nyolc évre a mosonmagyaróvári helyi buszközlekedésre kiírt közbeszerzési pályázatot.
Az önkormányzat szerette volna járási szinten szervezni a buszközlekedést, erre lett is volna több jelentkező. Ezt azonban a törvény nem engedte.

Még a múlt év végén írt ki közbeszerzési pályázatot a mosonmagyaróvári önkormányzat a helyi buszközlekedés ellátására. A Kisalföld Volánnal 2004-ben kötött szerződés ugyanis az év végén lejárt. A szolgáltatás folytonossága érdekében időközben két hónappal meghosszabbította a város a szerződést a társasággal, mivel speciális közbeszerzési eljárásról van szó, amit nem szabályoznak egyértelműen a törvények, csúszott a kiírás, így az elbírálás határideje is.

Mivel a törvény szerint kizárólag a városi buszközlekedésre köthet szerződést az önkormányzat, így szűkült az érdeklődők köre a feladatra. Végül egyedüli pályázóként a Kisalföld Volán Zrt. nyerte el ismét nyolc évre a szolgáltatást – tudtuk meg Nagy István polgármestertől. Elmondta: az önkormányzat szándéka az volt, hogy járási szinten szervezzék meg a közösségi közlekedést. Ez nagy versenyhelyzetet teremtett volna a pályázók körében. A törvényi háttér azonban nem tette lehetővé, hogy a környező településekkel együtt pályáztassák a buszközlekedést.

Újabb nyolc évig a Kisalföld Volán Zrt. buszai viszik helyben a mosonmagyaróvári utasokat.
Újabb nyolc évig a Kisalföld Volán Zrt. buszai viszik helyben a mosonmagyaróvári utasokat.

A polgármester kiemelte: amikor még lehetőség mutatkozott arra, hogy járási szintre írjanak ki pályázatot, több társasággal, magánbefektetővel is tárgyaltak ez ügyben. Sőt, még a helyi buszgyártó cég is érdeklődött a közszolgáltatás iránt. A számítások szerint ugyanis járási szinten gazdaságosan működtethető a szolgáltatás, ám a kizárólag városi buszközlekedés veszteséges. Így egyedüliként a Kisalföld Volán Zrt. maradt „versenyben". A társaság végül változatlan feltételek mellett újabb nyolc évre elnyerte a szolgáltatást. A változatlan jegyárak miatt az idei évre 26 milliós veszteségkompenzációt terveztek be a városi költségvetésbe.

Nagy István hozzátette: az elmúlt évek alatt számos anomáliát megélt a városi tömegközlekedés. Az önkormányzat részéről több kísérlet is volt a jobb színvonal és feltételek elérésére, ám ezek egyike sem vezetett eredményre. A polgármester szerint nehéz eldönteni, hogy azért nem veszik igénybe a szolgáltatást, mert adott időszakban, városrészekben nem jár a busz, vagy amiatt alakult így a menetrend, mert nincs igény a buszokra ezekben az időszakokban, városrészekben. Nagy István hangsúlyozta: tudomásul kell venni, hogy egyelőre nem a közösségi közlekedést helyezik előtérbe az emberek, ám várható ebben pozitív változás. Éppen ezért az önkormányzat azt szeretné elérni, hogy kiszámítható és megszokott buszjáratok legyenek Mosonmagyaróváron.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. pancser 2013. március 31. 09:37
  „48. abszurdisztán 2013.03.31. 07:35
  Értem, csak te szórakozhatsz mások nevével és becsületével! Erősödik a -4%-al? Pedig ma nincs is locsolás, mégis mámoros vagy?”
 • 48. abszurdisztán 2013. március 31. 07:35
  „Pancser-Féreg ! Te beszélsz a személyeskedésről ? Mást sem csináltsz, mint kovácstamásozol ! Ismered azt a közmondást, hogy bagoly mondja..... ? Nem bírod elviselni, hogy erősödik az ellenzék ? Készülj a váltásra ...a pereputtyoddal együtt ! Boldog húsvéti ünnepeket mindenkinek !”
 • 47. pancser 2013. március 30. 21:50
  „46. Besenyőpista 2013.03.30. 12:56
  "Muszály" ostobának lenni? Itt: "A kommentjein olvasás nélkül átlépek.", a 28. alatt: "rendszeresen görcsbe rántotta a gyomromat" szóval olvasás nélkül is fölidegesít az a néhány sor. Vajon miért? Talán nem tudod elviselni mások véleményét, nyilván ez nálad hagyomány hiszen több évtized után rögzül, hogy valamikor csak neked lehetett igazad.
  Nem tudom ki az a szerencsés vagy szerencsétlen akit gyanúba vettél, de nem sok ellensége lehet, bizonyára jól szórakozik a dühödt kirohanásaidon. Folyamatosan személyeskedsz, olyan szinten, hogy másról nem is szólnak a beírásaid, például a már említett 28. Besenyőpista 2013.03.28. 12:41
  Nézd meg ott fent, az a nagybetűs, az a cikk címe, arról kéne írnod és nem a gyomorbántalmaidról.”
 • 46. Besenyőpista 2013. március 30. 12:56
  „Abrafax!
  Nagy tévedésben vagy! Személyeddel semmi bajom! Ellenben a véleményed, álláspontod pontosan ellenkezője az enyémnek! Ne csodálkozz, hogy ellent mondok! Én nem személyeskedem! Azóta látom értelmét a kommenteknek, amióta tudom "Pancser" kit takar. A kommentjein olvasás nélkül átlépek. Már elnézést, de a "Féreg" nevet nem én adtam neki, én csak helyeselek! Téged sem hibáztatlak, hogy őt véded, majd lesz idő, amikor bánni fogod, de most kötelességed! Muszály meghálálni minden segítő cselekedetet!
  Azon sem sértődök meg, ha engem idiótának tartasz, mert akkor talán közöttetek is helyem lenne! Lehetnék nyelv nyalogató min. elnök, idegbeteg házelnök, <moderálva> szijjgyártó, semmibevett csornai gyerek, eszement kanyarnéző, atomfizikus kiflicsücsök! (Az utóbbinak biológiai akadálya van) Még egyszer mondom, veled semmi bajom! De ezeket képviseled? Gondolod, hogy ezek fognak téged megvédeni, ha ők <moderálva> lesznek? Ugyan már! Gondolkozz!”
 • 45. pancser 2013. március 30. 12:15
  „44. justitia18 2013.03.30. 11:12
  A baloldal tönkretevőinek nem vagyok kedves. Még a stílusotok is elriasztja ez embereket a baloldaltól, szinte taszítjátok a választókat a Fideszhez!
  Eszetlenül, fejetlenül kritizálgatni lehet de csak bajt okoz, és körülbelül annyi hatása van a vezető pártra mint sörétes puskával vadászni elefántra. Ebben Kovács Tamás viszi a pálmát!
  Aki nem bírja a kritikát arra jellemző a dühkitörés, meg a gyomor összerándulása, felnőtt emberhez méltatlan megnyilvánulások, az ilyenek vonuljanak vissza a magánéletbe.
  A túlzott deficit eljárás a szocik alatt indult, ki is használja a Fidesz, ráadásul a legfrissebb adatok szerint a hiány tavaly mindössze 2%. Ki is fog kerülni az ország az eljárás alól. Amikor Fletó kijelentette Öszödön, hogy ilyen böszmeséget még ország nem csinált, az sem volt véletlen. Megtörtént a böszmeség, Fletó tudtával, de ez nem volt elég, még tovább csesztették újabb költekezéseket akartak a párt prominensei, ekkor durrant el Fletó agya.
  Kovács Tamás minden hozzászólása, legyen az út vagy busz, bármi, az hasonló kaptafára megy, a közpénz felelőtlen szórását akarja, a maga nevében, mert nincsen mögötte senki, legfeljebb néhány hatalomra éhes szolgája, és kevés máról holnapra élő egyén.
  Ha jól olvastam, rendesen lefaragta a mostani testület a Volánnak korábban fizetett veszteségkompenzációt 80-ról 26 millióra, ez józan és követendő magatartásra vall. Kovács Tamás tirádái ennek az ellenkezőjéről tanúskodnak!”
 • 44. justitia18 2013. március 30. 11:12
  „40 !
  Kedves Féreg-Pancser !
  Nagyon rosszul látod a dolgokat, mondhatnám, egyoldalú fityiszes, félrevezető pártideológia alapján.
  Biztosan szemellenzővel rendelkezel, mint a Kubatov István, vagy a Kuráncsik jolán, esetleg karateharcos tanácsnok kollégáitok, akik azt hiszik magukról, hogy mindent tudnak. Csak azt felejtik el, hogy eddig a 7 év alatt rengeteg kárt okoztak a városnak...közben meg tömik a zsebüket, a városlakók jelentős része nyomorog.
  Nem KT-n röhögnek a móváriak, aki - sajnos - a szomorú magyar és helyi valóságot mondja el, ill. objektívan tájékoztatja az embereket, a lakosságot, hanem rajtatok, meg a "nagytudású" "szakembereiteken".
  Az általatok hozott törvényeken (alaptörvény, média, adók, stb.) kínjában röhög egész európa, az ország, meg a város, a polgárok, akik átlátnak a szitán és nem ülnek fel a süket, demagóg, semmitmondó dumátoknak. A jelenlegi országos és helyi gazdasági, politikai helyzet rossz, de nem reménytelen. 2014-ben változás lesz, ami számotokra kedvezőtlen lesz...::))
  Lesz demokratikus összefogás, nyugodjatok meg, országosan is, meg helyben is ! ::))”
 • 43. abszurdisztán 2013. március 30. 07:35
  „Abrakornél megmondja a tutit... a városházáról egyenest.”
 • 42. pancser 2013. március 29. 23:16
  „38. abszurdisztán 2013.03.29. 18:30
  Ha valamire kíváncsiak vagytok kérdezzétek meg Kovács Tamást, hiszen képviselőtárs, bizottsági elnök, tag, mindenről tudnia kéne, vagy még sem, annyira lefoglalják az országos gondok? -4%!”
 • 41. Abrafax 2013. március 29. 22:20
  „39: Nagypéntekre tekintettel megpróbáltam finoman jelezni, hogy az elmúlt napok ordenáré személyeskedése nekem nem tetszik. Örülök, hogy Te ezt egyből magadra vetted, mert elsősorban Neked szólt.
  És annak is örülök, hogy a tényekkel nincs vitád, csak velem.”
 • 40. pancser 2013. március 29. 21:53
  „39. Besenyőpista 2013.03.29. 20:32
  Tudod mit neked túl nagy lett az arcod meg a sapkád, utóbbi a zsugorodás miatt. Nagy arckoponya kis agykoponya megfér békésen egy nyakon, Quasimodo a következmény, de ez még hagyján ez csak csúnya, hanem a szellem egy sárban hempergőé. Nem hajolok le hozzád a szellemi dagonyába, mert írhatnám én is bizonyos lények neveit rád vonatkoztatva mint te tetted, őrjöngő tehetetlen dühödben.
  38. abszurdisztán 2013.03.29. 18:30
  Rád is a fentiek vonatkoznak, hiszen megtöbbszörözted magadat.
  Esik az MSZP, mint ... a gatyából, függetlenül attól hogy mi gondolsz a városi közlekedésről. Tudod kik csúfolják egymást a nevekkel? Úgy 3-6 éves kör körül gyerekek az oviban. És ti gondoljátok magatokat komoly embernek?
  Cseppnyi ráérzésetek sincsen, hogy hogyan kellene egy hatalmat akaró pártnak viselkedni ma és holnap. Kovács Tamás napirend előtti magánszámain röhög az egész város, még azok is akik egykor oda szavaztak. Volt egyszer egy bohóc...... a Parlamentben is...talán a férgezést is tőle loptátok.”
 • 39. Besenyőpista 2013. március 29. 20:32
  „Abrafax! Vegyél vissza az arcból! Úgy veszem észre senkinek sem hiányoztál, hogy kitetted a lábad!
  Az, hogy ki érzi a vesztét? Hmmmm! Nézőpont kérdése! Szerintem nektek van vesztenivalótok, érthető, hogy foggal körömmel küzdesz!”
 • 38. abszurdisztán 2013. március 29. 18:30
  „Féreg ! Mire jutott Kuráncsik elvtársatok az ügyben ?”
 • 37. Abrafax 2013. március 29. 16:21
  „Kicsit kiteszem a lábam és tobzódnak a féregirtó szakértők.
  TÉNY: Még hat éve 80 milliós nagyságrendben gombolt le a Kisalföld Volán a várostól veszteségkompenzációt, ezt sikerült lecsökkenteni 26 millióra. (Jókora bozótharc árán.) Nálam ez kevesebb kiadást jelent.
  TÉNY: Az 1-es busz vonalán kívül Mosonmagyaróváron 1-5 fő utassal jönnek-mennek a buszok, aki mást mond: hazudik. Akinek csak autója van, azzal jár, vagy céges busszal-furgonnal. A szabadidő és a munkaidő is drága, vásárolni meg már senki sem cekkerrel jár. Avagy ki buszozott a hűdepolitikus hozzászólók közül az elmúlt években?
  TÉNY: A helyi és a helyközi buszközlekedést emberemlékezet óta nem lehetett törvényesen együtt megpályáztatni, sajnos itt nem változott a jogi háttér 2010 óta.
  VÉLEMÉNY: Bár ha változik, akkor a vesztüket érző "demokratikusoknak" most éppen az lenne a baja.”
 • 36. pancser 2013. március 28. 21:15
  „Láthatjuk, hogy ki ír, ki szól hozzá kulturáltan, az biztos, hogy nem az MSZP szekerét tolók. Nem kell őket lejáratni megteszik azt saját maguk. Azok akik a józan eszüket elvesztik egy semmi vitában, azok nem alkalmasak arra, hogy lecseréljenek velük másokat.
  Nálam mindenkinek van neve, nem forgatom ki őket primitív gyalázkodásra. Nem tudom van-e olyan kültelki kocsma ahol ezzel a stílussal lehetne menni valamire. Úgy gondolom nincsen!
  35. tökmindegy 2013.03.28. 20:01
  Egy vesztes perben sincsen semmi nevetséges, a stílusod viszont sok kívánnivalót hagy maga után egy újság nyilvános oldalán! Ennek hozadéka rajtad és haverjaidon!”
 • 35. tökmindegy 2013. március 28. 20:01
  „Féreg !

  A Kuráncsik saját magát, és a pártját tette nevetségessé a szakértelem nélküli vádaskodásával. Ez a bukott per mennyibe került a városnak?”
 • 34. pancser 2013. március 28. 18:17
  „29. tökmindegy 2013.03.28. 13:05
  Mióta baj az, hogy valaki kicsit utánanéz a dolgoknak, pláne, ha súlyos tízmilliókról van szó. Ez természetes, gondolom te is utána szoktál nézni a vállalkozói mivoltodban, hogy mit számláztak neked. Sőt biztos vagyok benne, hogy vitattál is egyes számokat, talán már perre is mentél egy neked nem tetsző ügy miatt. Aztán az ember vagy megnyeri a pert vagy elbukja.
  Az nem jó, ha valaki egy választott képviselő nevével szórakozik. Gondold végig ezt is mielőtt ilyesmit csinálsz, az indulatokat nem díjazzák az emberek, ismered a bumeráng effektust?”
 • 33. pancser 2013. március 28. 18:00
  „Fiúk, nem kéne inkább azon rágódnotok, miért esik a népszerűségetek? Személyeskedésetek, mindegy ki a célpont, nagyon visszaüt, nagyon veszélyes rátok. Mit gondoltok az ilyesmivel lehet tágítani a választói körötöket? Nem lehet, mint ahogy a farkasok folyamatos hangoskodása sem szeretteti meg eme állatokat.
  28. Besenyőpista 2013.03.28. 12:41
  Bemutatkoztál, ilyenek miatt is mondtam én már többször, hogy a baloldalon hasonlóan mint bizonyos házak esetében a személyzetet cserélni kell. A mai baloldal estében ez nem elég a kísértetek lakta épület helyett is új kell.”
 • 32. abszurdisztán 2013. március 28. 15:02
  „Szép csapat ! Tele "szakértelemmel ". Ideje lesz, hogy távozzanak. Csak addig mindent kifosztanak. Apropó, Kubatov doktor eldöntötte már, hogy részt vett-e a listázásban ? A videon mintha őt láttam volna ...kackiás bajusza, széles, derék homloka hasonlít a filmen 2:47-nél nyilatkozó elvtársra.”
 • 31. justitia18 2013. március 28. 14:37
  „27 !
  Féreg-Pancser !
  Bújj a féreglyukadba...::)) amíg lehet... ::)) és vidd magaddal a társaidat is...::)) a listázó Kubatovot, a pornózó Kuráncsikot, a megélhetési jogászt, a "nagy tudású" biciklis tanácsnokot, stb...akik miatt sok százmillió Ft kár éri, érte a várost (pl: 100 millió Ft Futura sikerdíj, 1,5 milliárd Ft a Simicska-féle Közgép Zrt-nek, hirdetési díjak, stb.) !!”
 • 30. abszurdisztán 2013. március 28. 13:27
  „Akkor helyes volt az én megérzésem is ! :)”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc határsértő – gyalogosan és taxival

Afgán, algériai és pakisztáni határsértőkre bukkantak a rendőrök, amint taxival igyekeztek Ausztria… Tovább olvasom