Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A házasságban rejlő értéket szeretnék népszerűsíteni

Huszonöt éve tizenöt família alapította a ma már százötven családot köreiben tudható Életfa Nagycsaládos Egyesületet.


A szervezet az ünnepekre való felkészülésben több mint egy tonna tartós élelmiszerrel segítette tagjait.

A nagycsalád értékeire hívja fel a figyelmet a 25 éve alapított Életfa egyesület. „Akik többgyermekes famíliában, rendezett körülmények között nőnek fel, szociálisan érzékenyek, a testvérek egymástól szereznek ismereteket, megtanulják a munkát és szervezést, melyet felnőttkorukban hasznosítani tudnak, ugyanakkor az örömük is sokszorozódik. A szülőkön múlik, hogy jó példát mutassanak ehhez, ugyanakkor mindkét félre, apára és anyára egyaránt szükség van, hiszen csak összefogva működhet ez" – foglalja össze az előnyöket Orbán Józsefné, a mosonmagyaróvári és a környékbeli települések nagycsaládjait tömörítő szervezet új elnöke.

A nagycsaládosok minden évszakban szerveznek közös programot.
A nagycsaládosok minden évszakban szerveznek közös programot.

– Az egyesületünkbe ajánlás útján kerülhetnek be azok a családok, amelyekben a szülők legalább három gyermeket nevelnek. A statisztikák szerint ma a gyermekek negyven százaléka házasságon kívül születik. Mi viszont házasságpártiak vagyunk, erre szeretnénk ráirányítani a figyelmet, hiszen ez a gyermekeknek is biztonságot ad. A magyar lakosság öt százaléka él nagycsaládban, hiszen sajnos elöregedő társadalom a miénk, fogyó népességgel – vélekedik a szervezet vezetője, aki szerint jó lépés, hogy újra igényelhető a szocpol támogatás (használt lakásra is) és az adózás is családbarát.

– A mai világban elengedhetetlen, hogy a szülők számítógépes ismeretekkel rendelkezzenek. Egyesületünk is szinte naponta küld hírleveleket, benne például a pályázatokról. Sok családunk így értesül a támogatási lehetőségekről, de üdülésüket, kirándulásaikat is kedvezményesen szervezhetik meg – mutat rá Orbánné.

Az életfások havonta szerveznek közös programokat: a családi rendezvényeken az egészséges életmódra, sportolásra is ráirányítják a figyelmet. Idén újdonság, hogy elkezdték az üzemlátogatásokat. Közösen mentek el karácsony alkalmából színházba is, de maguk is évente bemutatkoznak produkcióikkal a Fehér Ló Közösségi Ház színpadán. Sokan ajánlják fel az egyesületnek adójuk egy százalékát, melyet programjaikra fordítanak. Az egyik mosonmagyaróvári hipermarketbe hirdetett tartósélelmiszer-gyűjtő akciójuk is jól sikerült: több mint egy tonna adomány gyűlt össze, melyekből 43 család ünnepi készülődését könnyítették meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem épülhet több társasház

Nem akarnak társasházakat a szomszédjukba, ezért fordultak az önkormányzathoz a Károly utca egy… Tovább olvasom