Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A hatóság nem értette a rapsic tréfáját

Agancsot gyűjtött, s csak meg akarta viccelni a halőröket, ezért merített pikkelyes zsákot a vízbe – állította egy lebukott püski rapsic. Fellebbezett, ám a hatóság nem értette a tréfát: kétszeresére emelték a bírságot.

Még áprilisban jelentették fel a halászati ellenőrök azt a püski férfit, akit a Duna-ágon láttak engedély nélkül halászni. A halőrök látták, amint egy csónakból hálót helyez a vízre: másnap hajnalban a rapsic zsákkal ment a vízhez. Visszafelé megállították volna, ám kerékpárjával elhajtott: amikor utolérték, a zsákot a csatornába dobta. A hálót is megtalálták, melyben friss pikkelynyomok voltak.

A férfi ellen eljárás indult a megyei mezőgazdasági és szakigazgatási hivatalnál: a szembesítés során a férfi tagadta a halőrök állítását. Közölte, hogy ˝agancsot ment gyűjteni˝ s nem kívánt halászni a helyszínen. Állítása szerint ˝észlelte a halőröket, ezért került egyet csónakjával, hogy jobban múljon az idő˝. A halászati őröket meg akarta viccelni, ezért egy halnyálkás, pikkelyes zsákot is készített előzőleg, majd a Dunába merítette, hogy vizes legyen. Állítása szerint miután kikötött, kerékpárra szállt, s amikor ment hazafelé, akkor vonták ellenőrzés alá. Ekkor dobta a csatornába az üres zsákot. Azt mondta, már öt éve nem fogott hálót a kezébe, ˝pontosan a megszaporodott ellenőrzések miatt˝. A megyei hivataltól bizonyíték hiányában az eljárás megszüntetését kérte. Ők azonban 25 ezer forint halvédelmi bírságot szabtak ki. Ez ellen fellebbezett, így az ügy a fővárosba, a hivatal központjába került.

Ott azonban nem értékelték a rapsictréfát. A püski férfi azt a tényt, hogy a halászati ellenőrök látták, amint egy hálót helyez ki, semmilyen módon nem próbálta cáfolni. Nem tartom életszerűnek az ügyfél azon állítását, miszerint ő már az ellenőrzést megelőzően magával vitt egy pikkelyeket tartalmazó zsákot, megtréfálandó a halászati őröket˝ – áll Zsigmond Richárd igazgató indoklásában. A fővárosi hivatal jogerősen 25-ről 50 ezer forintra változtatta a halvédelmi bírság összegét, sőt, a kétezer forintos igazgatási szolgáltatási díjat is az ügyfél viseli.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. szeptember 02. 12:31
    „Hát igen ez a magyar igazság szolgáltatás! A "szép felismerhető fotók" az minek egy állítás mellé ha ketten vannak az állítók egy ellenében! Így lehet dobbal verebet fogni! Sőt hivatalosan kizsebelni bár kit!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Livius a Quimbyből Dunakilitin tölti szabadságát!

Véget ért a nyári koncertszezon. Hazánk egyik legismertebb zenekara, a Quimby dobos-énekese, Varga Livius Dunakilitin tölti szabadságát. Tovább olvasom