Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A határ helyett a hegyeshalmi főtérre

A Levéli Lábatlan Néptánccsoport tagjai úgy érzik, hiába készültek közel másfél hónapig az uniós csatlakozási ünnepségre, semmi sem úgy történt, ahogy azt a szervezők ígérték. Hiába futottak közel hatvanan hét kilométert.
Ugyan két hét már eltelt hazánk uniós csatlakozása óta, ám a Levéli Lábatlan Néptánccsoport tagjaiban még mindig frissen él a csalódottság a csatlakozás éjszakáján történtek miatt. A

néptáncosok és családtagjaik az ünnepi rendezvény miatt érzik magukat becsapottnak. Radák Tamás, az egyesület vezetője a Kisalföldnek elpanaszolta, hogy még február végén érkezett a település önkormányzatára egy felhívás úgynevezett „uniós futásról". A Győri Nők Független Szervezete, a Megyei Sportszövetségek Egyesülése, valamint a megyei szabadidősport-szövetség által közösen szervezett rendezvény a győri Városház térről indult és Szigetközön át az előzetes tervek és a felhívás szerint a hegyeshalmi határátkelőig tartott volna.

A táncosoknak rögtön megtetszett a program, amelynek a címe így szólt: „A hegyeshalmi határon köszöntsük együtt az uniós csatlakozást!"
A felhívásban az állt, hogy április 30-én éjfélre érnek a határra, ahol utcabál, kézfogás, zászlócsere és még tűzijáték is várja a futókat. Az egyesület tagjai, barátaik és rokonaik – összesen közel hatvanan – úgy döntöttek, csatlakoznak a menethez, lefutják a falujuk és az országhatár közti mintegy hét kilométeres távot. Ilyen jellegű sportoláshoz azonban nem szoktak hozzá, ezért úgy döntöttek, edzik magukat, hogy bírják a távot.

Másfél hónapon keresztül lelkiismeretesen készültek a megmérettetésre, minden másnap futottak a falu határában lévő tó körül. Eleinte többen alig bírtak egy kört is megtenni, ám a vége felé már akár nyolcszor is könnyedén megkerülték a tavat.

A rendezvény előtt egy nappal az egyesület vezetője érdeklődött a szervezőknél a program részleteiről, ekkor tudták meg, hogy valójában nem a határig, hanem csak Hegyeshalomig futnak majd. Többen csalódottak voltak emiatt, ám úgy gondolták, ha már ennyit edzettek, lefutják a távot. A futással nem is volt semmi probléma, sőt, élményt jelentett a levélieknek, ám az igazi csalódás a „végállomásnál", Hegyeshalom főterén érte őket. Radák Tamás elmondása szerint megérkezésükkor senki nem köszöntötte őket, majd elmaradt a várva várt kézfogás, a zászlócsere és a tűzijáték is, a mintegy hatvan levélihez senki sem szólt.

A néptánccsoport vezetője elmondta, becsapva érzik magukat, hiszen másfél hónapig készültek erre az eseményre és úgy érzik, semmibe vették őket. A csalódottság ellenére azonban az egész nem volt hiábavaló, hiszen elmondhatják: ők becsülettel teljesítették, amit vállaltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sérült természetjárók versenye

A Magyar Értelmi Fogyatékosok Sport Szövetsége és a mosonmagyaróvári Naposház szervezésében országos… Tovább olvasom