Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

A használt ruhát elviszik, a kisbútort nem

Az olvasók SMS-ben arra panaszkodtak, ha a szemétszállító vállalat a kukában kidobott ruhaneműt talál, nem szállítja el a szemetet.

Olvasói SMS. „Tisztelt Kisalföld! Kérem, szíveskedjenek segíteni abban, hogy megkérdezik a szemétszállító vállalatot, miért nem viszi el a kukát akkor, ha abban kidobott ruhaneműt találnak. A törvény szerint háztartási hulladéknak minősül minden rongy, kisméretű szekrény is, ami a háztartásokban keletkezik. Véleményem szerint a cég törvényt sért és a szerződéses feladatait sem látja el akkor, ha nem szállítja el a hulladékot!" Köszönettel: mosonmagyaróvári olvasók
 

 Olvasónk felvetésével megkerestük Kosár Tibort, a közszolgáltatást végző kft. ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: „A 60, 80, 120 literes szürke kukák a háztartási hulladék gyűjtésére szolgálnak. Ezekbe a kidobásra szánt kisméretű szekrényt nem lehet beletenni, azt majd a lomtalanításkor kell a gyűjtőkonténerbe kihelyezni.

Hogy egy-egy településen mikor szerveznek lomtalanítást, arról az illetékes önkormányzat és a közszolgáltatást végző cég közösen dönt. Annak nincs akadálya, hogy e szürke kukákba használt ruhát, rongyot dobjanak be, mert azt a munkatársaink elszállítják. A gyűjtést végző kollégáknak egyébként tilos a szemetesedénybe nyúlniuk."

Az ügyvezető továbbá felhívta a figyelmet, hogy várhatóan februárban megnyílik a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás területén tíz hulladékudvar. Így a mosonma-
gyaróvári is, ahová többek közt a fölöslegessé vált bútordarabokat el lehet szállítani, illetve itt külön gyűjtik majd a használt ruhákat is.
Kosár Tibor még megjegyezte: arról, hogy pontosan mikortól veheti igénybe a lakosság a hulladékudvarokat, milyen nyitva tartással, illetve hogy milyen hulladékot lehet itt elhelyezni, hamarosan tájékoztatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavazatszámlálókat várnak

A helyi választási iroda szavazatszámláló bizottsági feladatokat vállaló mosonmagyaróváriak… Tovább olvasom