Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

A Hard Rock Hungary 2012-ben nyithat

Jövő év májusában kezdődik az építkezés, a kaszinó és a rendezvényközpont 2012 nyarán nyitna ki – tudatta Alfred Supersberger, az Euro Vegas projekt vezetője csütörtökön.


Az ügyvezető igazgató úgy tudja, hogy az új kormány támogatja a projektet. A beruházás csúszását  elsősorban a gazdasági válsággal magyarázzák.

Az Euro Vegas projekt jelenlegi állásáról, pénzügyi hátteréről, elképzelésekről, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatáról és a TriGránit Rajkára tervezett szórakoztató-központjáról is kérdeztük Alfred Supersberger ügyvezető igazgatót. A beruházók partnereikkel, az érintett önkormányzatokkal Mosonmagyaróváron találkoztak évzáró ünnepségen.

– Májusban kezdődik Bezenye határában az építkezés. 2012 júniusára a kaszinónak és a rendezvényközpontnak kell elkészülnie, a nyolcvanhárom méter magas hotel 2013-ban nyílna meg – közölte az ügyvezető.

Az építkezésnél várhatóan ezerötszáz munkást foglalkoztatnak. A tervek szerint a kaszinó nyolcszáz, a  hotel  további háromszáz alkalmazottnak ad majd munkát.

Alfred Supersberger ügyvezető igazgató a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatára utalva kifejtette: tudomása szerint az lezárult, semmilyen rendellenességet nem találtak az Euro Vegasszal kapcsolatosan. A projektvezető úgy tudja, hogy az új kormány támogatja a projektet.

Alfred Supersberger: Jövő májusban kezdődik az Euro Vegas projekt. Egész Európában egyedülálló szórakoztató- és turisztikai központ lesz a Hard Rock Hungary. Fotó: Mészely
Alfred Supersberger: Jövő májusban kezdődik az Euro Vegas projekt. Egész Európában egyedülálló szórakoztató- és turisztikai központ lesz a Hard Rock Hungary. Fotó: Mészely

– A jelenlegi kormány pozitívan értékeli a kaszinóváros gazdasági kihatásait. Készült továbbá egy népgazdasági tanulmány is, amelyet ugyancsak bemutattunk – világosított fel az ügyvezető igazgató.
A tanulmány – melynek részleteire a napokban visszatérünk – foglalkozik többek közt a várható adóbevételekkel, foglalkoztatottsággal, a magyar GDP-hez való hozzájárulással is. Ha már az adóbevételeknél tartunk, a beruházó megjegyezte: 2012-ben a tervezett adóbevétel 18,9 milliárd forint lesz, ami 2016-ra elérheti a 37 milliárd forintot.

A TriGránit rajkai terjeszkedéséről Supersberger hozzáfűzte: elképzelhetetlennek tartja, hogy ott első kategóriájú kaszinó épüljön. Ezt azzal magyarázza, hogy a nyugat-dunántúli régióban az Euro Vegas rendelkezik egyedül ilyen nagyságrendű kaszinóra vonatkozó koncesszióval.

A projekt csúszását egyébként elsősorban a gazdasági válsággal magyarázzák. Supersberger szerint a gazdaság mostanra érte el azt a dinamikát, mint 2008 előtt. Sok projekt állt le a recesszió miatt, az Euro Vegas lehet az elsők között, melyeket a válság után finanszíroznak a bankok. A mintegy 122 milliárd forintos projekt fele ugyanis több bank finanszírozásával jöhet létre, az összeg további fele saját tőkeként rendelkezésre áll.

A világ egyik legnagyobb kaszinóüzemeltető cége, a Hard Rock International továbbra is a beruházás partnere. Bezenyén ők működtetik majd az egész szórakoztató-központot – benne a világhírű Hard Rock Caféval (ehhez hasonló jövő ősszel nyílik Budapest belvárosában).

– A régióban, sőt, egész Európában egyedülálló szórakoztató- és turisztikai központ lesz a Hard Rock Hungary. A projekt által ismertté válik a határon túl is a térség – ígéri a beruházó. Ebben reménykedik a projekt egyik szülőatyjának tartott Smatovich Mátyás, Bezenye volt polgármestere is.

– Nekem óriási csalódás lenne, ha nem épülne meg a kaszinóváros, hiszen ez nekem az édesgyerekem. A projekt az én polgármesterségem ideje alatt kezdődött el és meggyőződésem, hogy minden nehézség ellenére meg fog valósulni. A falu jövője az Euro Vegason múlik – már most hatvanmillió forint az adóbevétel, ami a későbbiekben sokszorozódhat –, de természetesen az egész országnak hasznára válik majd – hangsúlyozta a korábbi bezenyei faluvezető.

Olvasóink írták

 • 7. INVEKTUS 2010. december 24. 17:18
  „Tisztelt juhi Tökéletessen igazad van :)”
 • 6. juhi 2010. december 23. 14:11
  „Zöld utat kapott az Euroszélhámosság. Úgy látszik kormányzati oldalon is sikerült betömniük pár éhes nyitott zsebet. Amikor pedig majd egy csomó pályázati és adófizetői pénzzel lelécelnek a szélhámosok, a döntéshozó urak mély sajnálattal fogják beismerni /jobbik esetben/ a tévedésüket.”
 • 5. janika 2010. december 21. 13:16
  „"4"-es !Pancser már csak tudja! Őt lehet kérdezni, hisz Ő már a menyoprszágba van itt a földön is.”
 • 4. INVEKTUS 2010. december 21. 12:06
  „NA ÉS NEKEM MI LESSZ A HASZNOM ?”
 • 3. pancser 2010. december 19. 00:16
  „Smatovich Mátyás expolgármester neve helyesen: Schmatovich Mátyás!
  Janika, Janika, boldogok a lelki szegények mert övüké a mennyek országa!”
 • 2. janika 2010. december 18. 15:05
  „Ha a milliomosok csupán egymást zsigerelnék ki, akkor építsék a kaszinót! De ennek megint a Magyar Nép látja kárát! Miért nem értékeket termelő gyárakat építenek? Persze a meglévőket lerombolni könnyebb volt az alantas politika és a hasonszőrű pribékjeiknek. Ma is a parlamentben vannak ez efféle szekértolók! LESZ-is VIGASZ!”
 • 1. Hedon 2010. december 17. 10:39
  „Még a háttérben épül Eurovegas, olvashattuk a kisalföld on-line
  2010. június 24-i kiadásában itt:
  http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/meg_a_hatterben_epul_eurovegas/2165155/

  Ebből az első mondat: "A projektgazdák most augusztusra teszik a kivitelezés megkezdését"

  Elmúlt az augusztus eltelt további 4 hónap és most megtudhattuk
  hogy a legújabb (kb. a 10.-k) időpont 2011 május.
  Ez a beruházásnak hazudott valami teljesen lejáratódott, kb.
  mint a Tarsoly féle győri Élményközpont, azóta hozzájött még
  az uniós támogatás ellenére is félbehagyott szállodája.

  Egyébként Én örülnék, ha lenne belőle valami, sőt a Demján féle fejlesztést
  Győr és Abda között simán el tudnám képzelni.
  De az a gyanúm hogy azokból sem lesz semmi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dráguló csatorna és szemétszállítás Mosonmagyaróváron

Az ivóvíz díja nem, ám a csatornáé annál nagyobb mértékben emelkedik a jövő évtől Mosonmagyaróváron.… Tovább olvasom