Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

A hallgatók is értékelhettek

Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFFI) a hallgatók vélekedése alapján készített felmérést az egyetemi műszaki infrastruktúráról. Ebből kiderül: a Nyugat–Magyarországi Egyetem soproni erdőmérnök-hallgatói jóval elégedettebbek a mosonmagyaróvári gazdászoknál.
A magyarországi egyetemek technikai felszereltségével kapcsolatban sincs általános elégedettség a hallgatók körében – mutatja az OFFI felmérése. Leginkább a kari könyvtárak színvonalával elégedetlenek a diákok.

Mások az igények

A hazai egyetemek számítógéppel való ellátottságáról a hallgatók kevesebb mint fele (47 százalék) vélekedett pozitívan, egynegyedük (25 százalék) közepesnek minősítette azt, míg közel egyharmaduk (27 százalék) nem elégedett e tekintetben (3,30). Míg a könyvtárak esetében szinte minden tudományág területén tanuló diákok elvárásai hasonlóak lehetnek, addig feltehető, hogy a számítógépes ellátottságról másként vélekednek az egyetemek különböző karain.

Amíg a géphez való hozzáférés elegendő lehet valamilyen humán szakon, addig a műszaki, természettudományi vagy informatikus szakokon az egyetemisták elvárásai ennél magasabbak. Az egyetemek műszaki felszereltségének, infrastruktúrájának minősítésekor a leggyengébb osztályzatokat (3,13) a tantermek felszereltségénél adták a hallgatók. A megkérdezettek alig több mint egyharmada (37 százalék) ítélte intézménye tantermeinek oktatástechnikai eszközökkel való felszereltségét pozitívan.

Nyolcadik erdőmérnökök

Számítógép-ellátottság tekintetében két egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Miskolci Egyetem műszaki karai vezetik a listát. A soproni hallgatók elégedettségét tükrözi, hogy az első tízben szerepel a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara: nyolcadik helyükkel még az ELTE Természettudományi Karát is megelőzik. A gazdaságtudományi karok esetében az egyetem közgazdaság-tudományi kara az utolsó előtti, hatodik helyen végzett. A közgazdászhallgatók a számítógép-ellátottsággal viszonylag elégedettek, a könyvtár színvonala és a tantermek felszereltsége azonban csak elégségest kapott.

Agrárkarok gondjai

Az agrártudományi karok összesítésénél a soproni erdőmérnöki kar csak harmadik, a faipari mérnöki kar ötödik, míg a mosonmagyaróvári mezőgazdasági és élelmiszer-tudományi kar utolsó előttiként tizedik. Ez utóbbinál országos szinten főleg a könyvtár színvonalát kifogásolták a diákok, de a számítógép-ellátottság és a tantermek felszereltsége is csak elégségest kapott.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kimaradt egy év támogatás

A regionális közigazgatási reformról, a tömegközlekedésről és a Szigetköz rehabilitációjára szánt… Tovább olvasom