Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A gyors diagnózis érdekében

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház rekonstrukciója újabb állomásához érkezett: az ügyeleti sürgősségi ellátás új részlegen, korszerű gépekkel felszerelve tegnap kezdte meg működését. Az ottani laboreredmények és röntgendiagnosztika lehetővé teszi a diagnózis gyors felállítását.
A Karolina Kórház személyporta-szolgálata hétfőtől péntekig 19-től reggel 7 óráig, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon egész nap fogadja a betegeket és a hozzátartozókat. Sürgős esetekben kaputelefonon a személyi porta is hívható. Az előjegyzett betegeknek az adott osztályon kell jelentkezniük.
Tegnaptól a sürgősségi betegellátó hely, a belgyógyászati ambulancia, a diabetológia, hematológia, traumatológia és a sebészet új helyen működik a mosonmagyaróvári Kórházban.

A beutalóval vagy anélkül érkező páciensek a betegfelvevő ablaknál jelentkezhetnek, ahol az adatfelvétel után sorszámot kapnak, s az elektromos készüléken megjelent hívószámuk alapján részesülnek ellátásban. Az életveszélyes esetekkel a sürgősségi ambulancián soron kívül foglalkoznak. Dr. Vörös László Kórházigazgató elmondta: az ügyeleti sürgősségi ellátás az új főbejárat felől közelíthető meg. Itt a laboreredmények és a röntgenvizsgálat után gyors diagnózist lehet felállítani. Ezután a járó betegeknek így nem kell a Kórház többi részét felkeresniük, a súlyosabb eseteket pedig a megfelelő osztályra szállítják, s ott kaphatnak szakellátást.

A sürgősségin egyébként már tegnap is szép számmal voltak betegek: itt korszerű, új gépekkel dolgozhatnak az orvosok és nővérek. Emellett a Kórház most egy másik számítógépes rendszerre tér át, ami a közeljövőben esetenként lassíthatja az ügyfélfogadást, így a betegek türelmét kérik az intézmény dolgozói.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civilek: „Hiányoznak a konkrétumok”

A Civil Fórum Mosonmagyaróvárért Egyesület sajtótájékoztatón értékel- te az önkormányzati… Tovább olvasom