Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

A gyógyulás színes madarai a mosonmagyaróvári kórházban

Dobránszky Anita és Orosz Rajmund a győri Petz-kórházban kezelt betegként ezer darut hajtogatott, melyeket a mosonmagyaróvári Karolina Kórház gyermekosztályának ajánlottak fel.

A ˝darulánc˝ folytatódik: a dr. Vermes Tamás igazgató főorvos által origamizott madárhoz még további kilencszázkilencvenkilencet hajtogatnak a gyerekek a győri gyermekpszichiátria javára.

Egy japán történet egy leukémiás kislányról – aki ezer darut hajtogatott volna gyógyulásáért, ám csak 644-ig jutott, és meghalt – adta az ötletet, hogy ezer origamimadarat hajtogasson két, a győri Petz-kórházban kezelt beteg. A színes madarakat a mosonmagyaróvári Karolina Kórház gyerekosztályának ajánlották fel.

Ezer papírdaru – Az adományozók és a Karolina Kórház munkatársai. A ˝darulánc˝ következő állomása a győri gyermekpszichiátria.
Ezer papírdaru – Az adományozók és a Karolina Kórház munkatársai. A ˝darulánc˝ következő állomása a győri gyermekpszichiátria.

A történet úgy kezdődött, hogy a tizenhét éves Dobránszky Anitát heteken keresztül kezelték a győri kórházban. Itt látta meg a színes papírmadarakat, majd Zajovicsné Vizer Bernadett, a Lurkó Alapítvány vezetőjének biztatására ő is megtanulta, hogyan kell hajtogatni a gyógyulás reményét szimbolizáló darvakat. Már többtucatnyi madárral elkészült, amikor csatlakozott hozzá a 15 éves Orosz Rajmund, akit ugyancsak a kórházban kezeltek.

 
A gyógyulás színes madarai a mosonmagyaróvári kórházban - galéria

A papírmadarak már a gyerekosztály folyosóját díszítik Mosonmagyaróváron, ahová csütörtökön ellátogatott Anita és Rajmund is a Lurkó Alapítvány tagjainak kíséretében. Dr. Vermes Tamás, a Karolina Kórház igazgató főorvosa és dr. Keszei Károly gyermekgyógyász főorvos köszönte meg a kedves ajándékot.

A daruhajtogatás tudományát azonban mindenki elleshette a jelenlevők közül: orvosok, nővérkék és a vendégek – a két gyerek segédletével – elkészítettek egy-egy újabb madarat. Dr. Vermes Tamás saját daruját a fiatalok egy következő ˝projektjéhez˝ ajánlotta fel. Zajovicsné Vizer Bernadett szerint ugyanis egyre több felkérést kapnak daruügyben Budapesttől Komáromig.

A ˝darulánc˝ következő állomása a győri gyermekpszichiátria – a mosonmagyaróvári kórházigazgató papírmadara mellé újabb 999-et hajtogatnak majd a tervek szerint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Philadelphiai tragédia: jogosítvány nélküli gyakornok vezette a kétéltűt

A hajózási útvonal közepén horgonyzott le a philadelphiai kétéltű, melyet egy uszály letarolt két… Tovább olvasom