Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

A gyerekek épségét is veszélyeztik

Kellemetlen közlekedési dugókkal és káosszal kell megküzdeniük mind- azoknak, akik tanítási napokon reg- gel és délután Mosonmagyaróváron a Móra-, a Bolyai-iskola, illetve az itteni óvodák környékén autóznak vagy bicikliznek.
(illusztráció)
A Gyárfás utca, illetve Frankel és Kórház utca iskolák előtti szakaszai reggel fél nyolc és délután négy óra körüli időben inkább a fővárosi csúcsforgalomhoz, mint egy kisvárosi nyugodt lakóutcához illenének.

A gyermeküket iskolába szállító, vagy értük érkező szülők – nem éppen helyes példát mutatva fiaiknak és lányaiknak – autóikkal araszolva nap mint nap „élethalálharcot vívnak" egymással, hogy minél közelebb parkolhassanak csemetéik intézményeinek kapujához. Délután pedig a gyerekek a szűk utcákban esetenként négy-öt sávban álló autók közt szaladgálva próbálják meglelni szüleiket.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság már a tantervbe is beágyazott közlekedésbiztonsági előadásokkal próbálja felhívni a kicsik figyelmét – többek között az iskola előtti és utáni – baleseti veszélyekre, ám ez mit sem ér, ha szüleik a közlekedés minden szabályát felrúgva saját maguk teszik ki őket a veszélynek. A bejáratok előtt tolongó számos autó között a gyerekek szinte nap mint nap kockáztatják épségüket, hogy átjussanak az úttest túloldalára, hiszen közvetlenül a járművek mögül kilépve még a legnagyobb odafigyelés mellett sem tudják elkerülni a baleseteket az arra közlekedők. Fontos lenne tudatosítani a szülőkkel, hogy gyermeküknek biztosan nem árt majd, ha az iskola kapujától esetleg néhány métert a járdán gyalog kell megtenniük és így akár elkerülhetők lennének az iskolák körüli reggeli, illetve délutáni apokaliptikus állapotok, azzal együtt is, hogy reggelente és délután rendőrök vigyázzák itt a forgalmat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beteg babák a mózeskosárban

Furcsa, s egyben szomorú esetek történtek egy Mosonmagyaróvár melletti településen: öt gyermek… Tovább olvasom