Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

A gyártelepen épül fel a tervezett hulladékudvar

Tiltakoztak a mosonszentmiklósi Rábca utcai lakók a közelükben tervezett hulladékudvar ellen, ezért új helyszínt keresett az önkormányzat.

A tervek szerint márciusra a gyártelepen, a vasútállomás melletti ipari területen kell elkészülnie a szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas telepnek.

Hulladékudvar kiépítését tervezik a Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 9,5 milliárd forintos hulladékgazdálkodási fejlesztési pályázatának keretében Mosonszentmiklóson. Az eredeti elképzelések szerint a Rábca utcában épült volna meg az, de a közelben lakók – akik állításuk szerint nem kaptak megfelelő tájékoztatást a projektről – nemtetszésüket fejezték ki, ezért felfüggesztették a munkálatokat. Az önkormányzat új helyszínt választott.

Az önkormányzat hulladékudvar kialakítására 2006-ban ajánlotta fel a Rábca utca végén található területet. Azóta itt építési telkeket hoztak létre, értékesítették azokat, sok új ház épült meg. Több család a múlt év végén, vagy idén költözött be új otthonába.

– Néhány hete tudtuk meg pontosan, hogy hulladékudvart terveznek a telkünk közvetlen közelében. Két gyerek édesapjaként nem tartom jónak, hogy tőlünk néhány méterre hulladékokat fognak tárolni – hangsúlyozta Tompa Mihály, a terület közvetlen szomszédja, aki nehezményezte, hogy a projekt részleteiről nem kaptak időben tájékoztatást.

– 2008 végén közmeghallgatás keretében számoltunk be a lakosságnak a hulladékudvar terveiről – közölte Bedő Csaba, Mosonszentmiklós polgármestere, aki egyetért azzal, hogy nem volt szerencsés a lakóterület közvetlen közelébe tervezni a szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas telepet. A lakók panaszait figyelembe véve felfüggesztették a munkálatokat. A képviselő-testület a napokban vizsgálta a lehetséges helyszíneket és terepbejárást tartottak a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. képviselőivel.

– Több helyszín közül végül a gyártelep vasútállomás melletti ipari területére esett a választásunk. Erről nemcsak a Komszollal, hanem a környéken lakókkal is egyeztettünk. Az ottani lakosok örültek, hogy a közelükben lehetőség nyílik a hulladék szelektív gyűjtésére – szögezte le a polgármester. A mosonszentmiklósi hulladékudvarnak márciusig kell elkészülnie.

Olvasóink írták

  • 1. Kalandor 2009. december 16. 15:25
    „"hanem a környéken lakókkal is egyeztettünk..." na ja, állítólag félve írták alá...
    "nem volt szerencsés a lakóterület közvetlen közelébe tervezni a szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas telepet" miért, most nem azt teszik???? habár nyugdíjasoknak tökmindegy....
    "Az ottani lakosok örültek" ezt nem hiszem el... ki az a félbolond aki egy ilyennek örül?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári díszdoktor a kijevi egyetemen

Prof. dr. Makai Sándor egyetemi tanárt az alapításának 175. évfordulóját ünneplő Kijevi Taras Shevchenko Állami Egyetem szenátusa díszdoktorrá avatta a napokban. Tovább olvasom