Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

A gondozóház felújítására pályáznak

Közoktatási kérdések mellett a szervezet gazdálkodásáról, a gondozóház felújításáról, kórházi támogatásról is szó esett a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás csütörtöki tanácsülésén.
A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás csütörtökön, Halászin tartott e havi soros ülésén a településvezetők főként a közoktatásról osztották meg véleményüket. Majtényi Tamás (Halászi) polgármester vendéglátóként elmondta: Halászi gyarapodó település, ahol tavaly új hidat, iskolát adtak át és most épül az egészségház. Az ülés elején bemutatkozott Cseh Benjamin, Dunasziget nemrég megválasztott polgármestere és Szabóné Molnár Ildikó, aki a társulás munkaszervezetének gazdasági vezetője.

Balsay Zsuzsanna (Kimle) a LEADER-pályázatokról elmondta, várhatóan május közepén újból lehet pályázatokat benyújtani, erre két hónap áll majd az érdeklődők rendelkezésére. Juhász József (Hédervár) a pénzügyi bizottság tagjaként értékelte a tavalyi költségvetési beszámolót, eszerint jól működött a társulás. A 2010-es ellenőrzésekről elhangzott: a vizsgálatok során mindent rendben találtak, visszafizetni semmit nem kellett.

A tagok döntöttek arról, hogy biztosítják a KESZI-gondozóházra beadott pályázat sikere esetén a szükséges 4,8 millió forintos önrészt (erre a célra további tartalékot is félretettek), az Alapellátási Centrum félmillió forintot kap riasztóhálózat kiépítésére, eszközbeszerzésre, az autistaotthonra 490 ezer forintot fordítanak.

A közoktatás aktuális kérdései iránt mutatták a legnagyobb érdeklődést a településvezetők. Széles Imre, a megyei pedagógiai intézet munkatársa az elkészült terv néhány részletét ismertette. Balsay Zsuzsanna, a közoktatási bizottság elnöke kifejtette: „amikor átszabjuk a közoktatási társulásainkat, a gyermekek érdekeit kellene szem előtt tartani, míg a másik kényszert a pénz jelenti". Nagy István elnök hozzátette: az az optimális megoldás, ha a gyerekek az otthonukhoz közel, minél magasabb szintű oktatásban részesülnek. Mosonmagyaróvárnak nem célja, hogy a városi iskolákba csábítsa a vidéki gyerekeket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolás miatt késnek a vonatok a hegyeshalmi vonalon

Gázolás miatt 20 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, mert csak egy vágány járható. Tovább olvasom