Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

A gazdászhagyományt ápolják

Az elmúlt év munkáját értékelte és a jövőbeli célokat határozta meg az Óvári Gazdászok Szövetsége a minap tartott közgyűlésén.
Éves közgyűlését tartotta az Óvári Gazdászok Szövetsége a minap Mosonmagyaróváron. Dr. Nagy Frigyes elnök a Kisalföldnek elmondta: a közgyűlésen a szövetség elmúlt évi munkájáról számolt be az elnökség. Kiemelt figyelmet kapott a hagyományok ápolása, ennek eredményeként állíttatott szobrot a szövetség Wittmann Antal emlékére és újíttatták fel a váralagútnál lévő második világháborús emléktáblát.

Az idei évben tovább kívánják folytatni ezt a tevékenységet. A szövetség a helyi egyetemi karral közösen emlékérmeket bocsát ki Albert Kázmér, az intézet alapítója és Wittmann Antal első igazgató tiszteletére. Az emlékéremmel mindazokat szeretnék jutalmazni, akik alma materüket és a szövetséget anyagilag és erkölcsileg támogatták.

A közgyűlés határozott arról, hogy a jövőben az eddigieknél jobban kell aktivizálni a tagságot. Egyetértettek továbbá abban is, hogy a fiatalabb generációt is be kell vonni a szövetség munkájába és javítani kell a tagtoborzás hatékonyságán is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztria szemete Hegyeshalom határában

A települések többségének gyakorlatilag megoldhatatlan és folyamatosan visszatérő problémát jelentenek az illegális szemétlerakók. E tekintetben a közelmúltban Hegyeshalomnak egy teljesen új jelenséggel kellett szembenéznie. A nyugati határ menti település melletti erdősávokban rendre jelennek meg az Ausztriából származó hulladékok. A polgármester szerint ezeket a szeméthalmokat az Ausztriába átjáró lomisok rakják le a település határába. Tovább olvasom