Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A fuvarozók kérését továbbította

A környékbeli fuvarozók kéréseit továbbítva levélben fordult dr. Pap János országgyűlési képviselő a gazdasági miniszterhez az M1-es autópálya hegyeshalmi határátkelő előtti szakaszának fizetőssé tétele ellen tiltakozva.
A Fidesz a Mosonmagyaróváron és a környező településeken élőket, a fuvarozókat támogatja és segíteni kívánja az Ausztriában munkát vállalókat – jelentette ki Pap János országgyűlési képviselő minap tartott sajtótájékoztatóján.

Pap János elmondta: megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy a már évek óta jól működő rendszert a gazdasági miniszter egyik napról a másikra megváltoztatta és megszűnt az autópálya ingyenessége Mosonmagyaróvár és a határátkelő között. A képviselő szerint ez nem kegy volt az itt élők számára, hanem így „pótolták" a várost elkerülő autópálya déli lecsatlakozójának elmaradt megépítését.
Pap János úgy véli, nagy gondban van a költségvetés, ha a fuvarozók és a város, illetve a környékről kijáró több száz munkavállaló extra

autópályadíjára van szükség. Támogatják a helyi fuvarozók igényét, amit a képviselő a gazdasági miniszternek is elküldött. Ebben – a fuvarozók megkeresését továbbítva – azt kéri, állítsák vissza a régi rendet és legyen újra ingyenes a pályaszakasz. Amennyiben ez nem megy, akkor a környékbeli fuvarozók számára tegyék lehetővé az ingyenes pályahasználatot. A helyi fuvarozók azt is elfogadják – ami több szomszédos országban működik már –, hogy csak az érintett két kilométerért kellene fizetniük vagy napijegyet vehetnének. Az Ausztriába járó munkavállalóknak pedig alternatíva lehet a kishatár megnyitása.

Diplomáciai erőfeszítések

Stipkovits Pál, Mosonmagyaróvár polgármestere, országgyűlési képviselő szintén „fokozta diplomáciai erőfeszítéseit" a kérdésben. Levélben fordult Hans Niessl burgenlandi tartományfőnökhöz, hozzájárulását kérve a régi átkelő mielőbbi megnyitásához. A képviselő szerint az átkelő kizárólag a kishatár menti forgalmat szolgálná és technikai eszközökkel biztosítani lehetne, hogy az érintett településeken kizárólag a célforgalom haladjon keresztül. Stipkovits Pál úgy véli: a gyors intézkedésnek azért van jelentősége, mert az országgyűlési választások közeledtével ezt a problémát politikai haszonszerzésre akarják felhasználni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökopark szlovák segítséggel

Magyar–ukrán–szlovák Interreg–III. pályázaton indulna a szigetközi Pisztráng Egyesület: egyedülálló ökoparkot és tájközpontot alakítanának ki Dunaszigeten uniós támogatással. Interaktív kiállítások, bemutatók segítenének megismertetni a látogatókkal a tájegységet. A helyi általános iskola melletti háromhektáros területet már megvásárolta az egyesület. Tovább olvasom