Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A fővárosból jöttek betörni

Családi házakat fosztogató betörőpárost fogtak el a rendőrök a minap Héderváron.
Az utóbbi hetekben általában a délelőtti órákban több családi házba történt betörés Ásványrárón, Győrzámolyon, Dunaszentpálon, Győrladaméron és Győrújfalun. Az elkövetők minden esetben főként ékszereket és készpénzt vittek el, esetenként akár milliós kárt okozva – mondta el a Kisalföldnek Babos László őrnagy, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – A kapitányság bűnügyi osztálya a nyomozás során folytatott elemzőmunka eredményeként a dunaszegi körzeti megbízottal és a közrendvédelmi osztállyal együttműködve a betörők által „veszélyeztetett" területen figyelőszolgálatot állított fel.
Csütörtökön kora délelőtt a dunaszegi körzeti megbízott jelzett az Ásványrárón szolgálatot ellátó kollégáinak, hogy Győrújfalun egy családi házban betörési kísérlet történt. A tetteseket megzavarta, hogy a gyerekek otthon voltak, ezért elmenekültek a helyszínről. Ennek alapján az Ásványrárón figyelést vezető nyomozó intézkedett, hogy a Győr felől bevezető utat ellenőrizzék, ugyanis a korábbi adatgyűjtések alapján a rendőrök előtt már ismert volt az elkövetők személyleírása, autójuk színe és néhány azonosító jele. Az ellenőrzés megkezdése után alig negyedórával a közrendvédelmi osztály munkatársai észlelték a keresett autót, majd követve a mozgásukat a hédervári körzeti megbízottal elfogták a kocsiban ülő két férfit.
A 34 és 35 éves budapesti férfiak autójának átvizsgálása során a rendőrök különféle márkás italokat találtak, amik vélhetően bűncselekményekből származtak, a csomagtartóból pedig előkerültek a betörésekhez használt eszközök. A két férfit őrizetbe vették és az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. Ellenük egyelőre ötrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás gyanúja miatt indult nyomozás, ám adatok merültek fel arra vonatkozóan, hogy további hasonló bűncselekményt követtek el Győr környékén és az alsó-szigetközi településeken is.
A gyanúsítottak egyébként nem ismeretlenek a rendőrség előtt, hiszen korábban már több alkalommal voltak büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új széksorok a színházteremben

Az igazgató szerint az intézmény húszéves fennállása óta nem volt még hasonló mértékű felújítás. Tovább olvasom