Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

A fogászattal kapcsolatos a legtöbb panasz

Dicséret és panasz egyaránt érkezett a mosonmagyaróvári önkormányzat február eleje óta működtetett „fehér vonalára”.
A hónap elejétől működteti a városháza az úgynevezett fehér vonalat, ahol a nap huszonnégy órájában bárki elmondhatja véleményét a városi egészségügyről. Az ingyenesen hívható üzenetrögzítős telefonszámra ez idáig összesen kilenc hívás érkezett.

Király Csabáné egészségügyi koordinátor a Kisalföldnek elmondta: a bejelentések közt dicséret és kritika egyaránt volt, bár az utóbbiból valamivel több érkezett.

A telefonálók az egyes szakrendeléseken tapasztalt sérelmeiket mondták el. A legtöbben a fogászati ellátásra panaszkodtak. Sokan nem kaptak kellő tájékoztatást arról, melyik körzetbe tartoznak. Mások azt kifogásolták, hogy hiába jelentkeztek be a fogászati ügyeleten, az orvos nem látta el őket. A telefonos bejelentők szinte mindegyike megadta nevét és elérhetőségét is, hogy értesíteni tudják a fejleményekről.

A panaszokat legutóbbi ülésén tárgyalta meg az önkormányzat egészségügyi bizottsága. Úgy határozott, az alpolgármester levélben hívja fel az érintett orvosok figyelmét a panaszokra és arra, hogy a későbbiekben gondosabban ügyeljenek – a hasonló esetek elkerülése érdekében.

A fehér vonalra érkezett pozitív tartalmú bejelentések a kórház krónikus és ápolási osztályának munkáját dicsérték. Ezek a telefonálók azonban nem kívánták felfedni kilétüket.

Az önkormányzat telefonos szolgáltatásán továbbra is bárki elmondhatja véleményét, észrevételeit az egészségügyi ellátással kapcsolatban az ingyenesen hívható 80/204-652-es számon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári városatyák vagyona

Nem változott lényegesen a mosonmagyaróvári városatyák vagyona az elmúlt egy évben. Legalábbis ez olvasható ki a képviselők újabb vagyonnyilatkozatából. Lapunkban sorra vettük a városatyák vagyonában az előző bevallás óta (Kisalföld, 2005. február 15.) történt változásokat. Tovább olvasom