Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A fő okok: gyorshajtás és szabálytalan előzés

Az M15-ös autóúton történt legutóbbi két halálos áldozattal járó baleset okán a megyei közlekedési baleset-megelőzési bizottság megvizsgálta az útszakasz baleseti statisztikáit.
Az adatokból kiderül, hogy a 13,8 kilométer hosszú M15-ös autóúton idén két halálos kimenetelű baleset történt. Az első júliusban a 12.
kilométerszelvényben, ahol egy személygépkocsi szegte meg az előzési szabályokat és relatív gyorshajtása miatt okozott halálos balesetet. Hárman vesztették életüket. A második tragédia október 15-én történt a 9. kilométerszelvényben. Itt az előzetes adatok alapján ugyancsak az előzés szabályainak megszegése miatt következett be a baleset, amiben ketten – ugyancsak az okozó autóban – haltak meg. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a balesetek körülményeit.

Az M15-ös autóutat eredetileg négysávosra tervezték, ennek ellenére fél autópályaként épült meg. Az úton elválasztósáv nélkül, kétirányú forgalom zajlik. A baleset-megelőzési bizottság közlése szerint a jó minőségű, egyenes útvonalon az előzési szabályok megszegése, relatív gyorshajtás miatt történik a legtöbb ütközés. Az elmúlt öt évben az autóúton összesen hat halálos, négy súlyos és három könnyű sérüléses karambol történt.
A további tragédiák megelőzése érdekében a bizottság és rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét az útszakaszon a közlekedési szabályok betartására.

Kérik, hogy legyenek türelmesebbek a lassabban haladó tehergépkocsik mögött, ne kezdjenek bele azok felelőtlen előzésébe. Felhívják továbbá a figyelmet, hogy az őszi megváltozott időjárásra tekintettel nemcsak az út-, de a látási viszonyok is romlanak. Ez még nagyobb veszélyt jelent a sebesség nem megfelelő megválasztása során.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

56 éve a csend falai leomlottak: ünnepi megemlékezés Mosonmagyaróváron

A sztálinista diktatúra elleni forradalom, és a szovjet megszállás elleni szabadságharc ötvenhatodik… Tovább olvasom