Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

A figyelmetlenség értelmetlen áldozatai

Egy hónap alatt közel félszáz közlekedési baleset és hat halott Mosonmagyaróváron és környékén. A számok megdöbbentőek és egyben figyelemfelhívóak is: körültekintőbb közlekedésre intenek.
A mécsesekkel és virágokkal a 19 éves fiút gyászolják.
A szolgáltatóház előtt az árokparton égő mécsesek és mindennap friss virágok emlékeztetnek már egy hete minden arra járót, milyen veszélyes világban élünk. Gyászolnak egy 19 éves fiút, aki azon a helyen halt értelmetlen és megmagyarázhatatlan halált néhány napja. Mosonmagyaróvár és környékének november elejéig az előző évekéhez képest jó közlekedési baleseti statisztikáját alaposan átírták az elmúlt néhány hét tragikus eseményei. Talán az évszakhoz képest enyhe időjárásnak vagy az általánosan tapasztalható agresszív közlekedési morálnak tudható be, hogy novemberben közel félszáz baleset történt a város környékén.


A városban és környékén történt balesetek közül öt ütközés volt halálos kimenetelű, öt könnyű, hét esetben pedig súlyos sérülést szenvedtek a közlekedők.
Mint arról lapunkban korábban már hírt adtunk, november 5-én a 10-es számú főúton két kamion ütközött frontálisan, amely során mindkét jármű vezetője a helyszínen életét veszette. A baleset okát még vizsgálják, de vélhetően az egyik sofőr elalvása okozta a tragé-

diát. November 16-án Károlyházán két személyautó ütközött össze. A balesetben az egyik kocsi utasa halt meg. Ugyanezen a napon alig néhány órával később Feketeerdő és Mosonmagyar-

óvár között egy 52 éves férfi életéért küzdöttek a mentők, már hiába. A biciklist a mögötte jövő teherautó gázolta halálra. Három nappal később az M1-es autópálya hegyeshalmi határ előtti szakaszán az átkelésre váró kamionsorból lépett ki figyelmetlenül egy férfi. Az éppen akkor elhaladó autóbusz elütötte, azonnal meghalt. Csupán két nap telt el a következő tragédiáig. Mosonmagyaróváron, a Bakó utcából kihajtó BMW szabálytalanul akart megfordulni a Szent István király úton, egy nagy sebességgel érkező motoros azonban belehajtott. A motoron ülő 19 éves fiú életéért húsz percen át küzdöttek a mentők, de ismét hiába.
Mind az öt baleset különböző helyen, a nap más szakaiban történt, így egyértelmű magyarázatot nem lehet adni a bekövetkezésükre, annyi azonban bizonyos, hogy mindegyik esetben a figyelmetlenség játszotta a legnagyobb szerepet.

Intenzívebb ellenőrzések

A további tragikus esetek megelőzése érdekében a rendőrség a közeljövőben még intenzívebben ellenőrzi majd a járművezetőket. A közlekedési szabályok betartatása mellett kiemelt figyelmet kap a világítóberendezések – különös tekintettel a kerékpárokra – és a gumik állapotának vizsgálata is. A szabálysértések elkövetőivel és a balesetek előidézőivel szemben a helyszíni bírság felső értékét szabják majd ki.

Keresik a szemtanúkat

A Feketeerdő és Mosonmagyaróvár közt november 16-án délután 5 óra 20 perckor történt halálos kimenetelű közlekedési baleset részleteinek tisztázása érdekében a rendőrség kéri mindazok jelentkezését, akik a fenti időben a helyszínen tartózkodtak, vagy akik a tragédia előtt látták a biciklist közlekedni. Szintén keresik a szemtanúit annak a balesetnek, ami november 21-én este negyed 8-kor történt Mosonmagyaróváron, a Bakó utca és Szent István király út kereszteződésében, ahol egy motoros ütközött személygépkocsival.
A rendőrség kéri, hogy aki a két baleset bármelyikéről valamiféle információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a mosonmagyaróvári kapitányságon, vagy telefonon a 215-433-as, vagy a 107-es számon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevásárlás Ausztriában: tejet már nem érdemes venni

A mosonmagyaróvári szupermarketek hétvégi kígyózó soraiban állók nagy része Ausztriából rándult át… Tovább olvasom