Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A felújítás után országos közút lesz

Mosonmagyaróvár - A Mosonyi utca egy szakaszának felújítására pályázik az önkormányzat. Ezt követően a közútkezelő venné át ennek az útszakasznak az üzemeltetését. Az Aranyossziget utcai csomópontban körforgalmat is terveznek.
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnál pályázik a mosonmagyaróvári önkormányzat a Mosonyi utca Szent István király út és Aranyossziget utca közötti szakaszának felújítására. A tanács mintegy 600 millió forintot irányzott elő az önkormányzati közutak felújításának támogatására, ám az egy pályázatban igényelt támogatás mértéke korlátozott. Mosonmagyaróvár esetében nem haladhatja meg a 10 millió forintot. Ebből az összegből – és az önrészből – a 190 méteren a burkolatot akarják megerősíteni. A körforgalmú csomópontot is magába foglaló létesítés becsült költsége mintegy 20 millió forint.

Mosonmagyaróvár közlekedési koncepciója felveti a Máriakálnok felé vezető országos közút városi szakaszán a nyomvonal tarthatatlanságát. Az út 1-es úthoz csatlakozó szakaszának csak egyirányú ága van. Ezért a város szeretné elérni, hogy az országos közúthálózat hiányzó ága kiváltására a közútkezelő a Mosonyi utca felújítandó szakaszát vegye át. A közútkezelő az ajánlatot támogathatónak tartotta, ám feltételként szabta az Aranyossziget és Mosonyi utcák csomópontjának, illetve a Mosonyi utca érintett szakaszának felújítását.

Olvasóink írták

  • 1. okoskodó 2008. május 28. 09:12
    „Remek tervek! Kíváncsi leszek, hogy mekkora forgalom zúdul a máriakálnoki útra, majd ősszel amikor ideiglenesen lezárják a halászi hidat az ígért felújítás, újjáépítés kapcsán, és ezt hogy magyarázzák majd? Gondol-e arra valamelyik jól fizetett, a közszférában pöffeszkedő illetékes, hogy majd a kálnoki híd is megsínyli a megnövekvő kamion forgalmat?? A kerékpárosok biztonságáról és a már amúgy is rossz minőségű útról nem is beszélve! Bizonyára többen emlékszünk még az 1992 előtti időszakra, amikor még 12tonnás korlátozó tábla volt a kálnoki hídon! Azóta gondolom megjavulhatott a szerkezet, mert naponta dübörögnek át rajta kaviccsal megrakott nyergesvontatók, hány tonna teherrel?? A tehermentesítő út tervei hány éve is készültek el, és mennyiért? Kinek az érdeke, hogy ne valósuljon meg?
    Gondolom a kérdésekre szokás szerint nem érkezik válasz.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusban benyújtják a terveket

Bezenye, Hegyeshalom - A rendezési terv módosításáról egyeztetnek, miközben a kaszinóváros tervei… Tovább olvasom