Kisalföld logö

2017. 04. 26. szerda - Ervin 12°C | 21°C Még több cikk.

A diákok két perc alatt menekültek ki az udvarra

Az éles helyzetet szimulálva, még egy füstgépet is bevetve gyakoroltatják a mosonmagyaróvári tűzoltók a környék általános iskoláiban a tűzriadótervet.

Még a szeptemberi tanévkezdés előtt kereste fel a városi és környékbeli általános iskolákat a mosonmagyaróvári tűzoltóság, hogy segítséget ajánljon a tanárok tűzvédelmi oktatásában, tűzoltási ismeretekben és a menekítési gyakorlatokban. – Fontos, hogy a pedagógusok és a diákok is az éles helyzethez hasonló körülmények közt gyakorolják be a tűzriadótervet – mondja Szilágyi János őrnagy, városi tűzoltóparancsnok.

A gyakorlat során az iskola tanulói és dolgozói megismerik a pontos feladataikat, teendőiket, így vélhetően éles helyzetben kevésbé esnek pánikba, valamint testközelből láthatják a tűzoltók munkáját is.
A parancsnok hozzátette: a környék összes általános iskolájának felajánlották ezt a segítséget, a településeken szinte kivétel nélkül mindenhol örömmel fogadták a lehetőséget, Mosonmagyaróváron azonban egyetlen intézmény sem jelzett vissza a tűzoltóságnak a megkeresésre.

A teremben rekedt gyerekeket
A teremben rekedt gyerekeket  az ablakon át menekítették ki a tűzoltók a gyakorlaton.


A tűzvédelmi oktatást már megtartották a tűzoltók és két iskolában a tűzriadó-gyakorlat is lezajlott. Legutóbb a kimlei tanodában szimuláltak tűzesetet, amit egy füstgép segítségével tettek még életszerűbbé. A feltételezés szerint az intézmény folyosóján csaptak fel a lángok. A gyerekek és tanárok többsége időben ki tudott menekülni, ám az egyik osztály a sűrű füsttel teli folyosón már nem tudta elhagyni az épületet, így őket az ablakon keresztül menekítették ki a tűzoltók.

Az egyik helyiségben rekedt pedagógust pedig légzőkészülék segítségével hozták ki az iskolából. A gyakorlat végül eredményesen zárult, a tűzriadót jelző sziréna bekapcsolását követően alig két perc kellett ahhoz, hogy az épületből mindenki az udvarra meneküljön.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2011. szeptember 22. 15:23
    „Persze, hogy csak 2 perc kellett, mikor mindenki tudott róla és vigyázban állva várta, hogy mikor lehet már végre kifutni a matekóráról :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenhárom fedélnélkülinek jut hely a bővített szállón

Bővítették és korszerűsítették a Hajléktalanok Átmeneti Szállását Mosonmagyaróváron, mely így újabb tizenöt rászorulónak tud fedelet biztosítani. Tovább olvasom