Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A délelőtt a diákoké

A nyári karbantartási munkálatok után e hét elején újra kinyitott a jánossomorjai városi sportuszoda. A nagyközönség délutánonként látogathatja a létesítményt.
Júliusban adtunk hírt arról, hogy a jánossomorjai önkormányzat, miután visszavette az üzemeltetés jogát, éppen a legjövedelmezőbb időszakban, a nyári hónapokra zárta be a fedett csarnokot.

Kurunczi Károly polgármester érdeklődésünkre elmondta, a nyár folyamán elvégezték a szükséges felújítási munkálatokat: a kötelező vízcserét, az uszoda teljes fertőtlenítését és a gépek karbantartását. Az uszoda szeptember 6-tól – hétfőtől szombatig délután 4 órától este 8 óráig – újra várja a fürdeni, úszni vágyó lakosokat, vasárnap azonban zárva tart. Az elmúlt évben ugyanis vasárnaponként volt a leggyérebb a létesítmény látogatottsága, ezért úgy döntöttek, e napokon nem üzemeltetik.

Bella Zsolt, a körzeti általános iskola igazgatója tájékoztatása szerint délelőttönként – szervezett úszásoktatás keretében – a tanulók használják a sportuszodát. Mórocz József személyében továbbra is képzett szakember foglalkozik a gyerekekkel. A 4. évfolyamtól kezdve minden osztály hetente egy órában tanul úszni, de már harmadik osztályban megkezdik a diákok vízhez szoktatását. A vizes oktatást már az előző tanévben beépítették az iskola tantervébe. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb gyerek egy év alatt megtanul úszni. Az iskola tervei között szerepel néhány vízi sport népszerűsítése is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százhúszmilliós mínusszal kezdenek

Háromszázkilenc első évfolyamos hallgató tett fogadalmi esküt a mosonmagyaróvári egyetemi kar… Tovább olvasom