Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A dédi receptje ihlette a májast

A Darnó Hús három májasa is kiérdemelte a napokban Budapesten átadott Magyar Termék Nagydíjat.
Hatvanhat vállalat vehette át a napokban a Parlamentben a Magyar Termék Nagydíjakat (erről a Kisalföld 2014. szeptember 6-i számában „Nagydíjazták a termékeket" címmel írtunk). A négy megyei cég között az egyik elismerést a darnózseli székhelyű Darnó Hús (Funkció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.) kapta.

– Sokat gondolkodtunk, hogy az általunk készített mintegy nyolcvanféle termékből melyiket indítsuk a pályázaton, melyre először neveztünk. Aztán végül három májasunkra esett a választásunk, melyek szigetközi specialitások. A kacsamájasunkat dédnagymamám receptje ihlette. A marhavékonybélbe töltött tanyasi vagy a fűszeresebb, füstölt parasztmájas már karakánabb, férfias ízvilágú – mutatja be a termékeket dr. Kovács Péter, a Darnó Hús tulajdonosa. Elmondta, a díjazott hústermékekhez felhasznált alapanyag is hazai (kivétel ezalól a tengeri só).


– Heti több mázsa májas hagyja el az üzemünket. Bízunk benne, hogy a Magyar Termék Nagydíj erősíti a hazai élelmiszerek iránti bizalmat itthon és külföldön egyaránt – mondta dr. Kovács Péter. Az 1995-ben indult

húsüzemből, ahol 50 alkalmazottat foglalkoztatnak, a hazai boltok mellett külföldre is eljutnak a szigetközi ízvilágú májasok.

(A térségünk további nagydíjasa a Teka Magyarország Zrt. A jutalmazott termékről a Kisalföld holnapi számában olvashatnak.)
A Darnó Hús csapata a budapesti díjátadón.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogért megy börtönbe

Három fiatalember ült a vádlottak padján a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon kábítószer-kereskedés,… Tovább olvasom