Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

A Csaba utcába költözik az ügyelet

Mosonmagyaróvár - November végétől új helyen, a Csaba utcában működik majd a vidéki orvosi ügyelet. A költözésre azért van szükség, mivel a jelenlegi épületet nem tudják ˝EU-konformmá˝ tenni.

Tizenhárom évi működés után költözni kényszerül jelenlegi helyéről a környező településeket ellátó orvosi ügyelet. A július óta már Községek Orvosi Ügyelete Nonprofit Kft. néven működő társulás tizennyolc Mosonmagyaróvár környéki település lakóinak nyújt orvosi ellátást.

Évente átlagosan 3600 beteg veszi igénybe az ügyeletet. A Régi vámház téren lévő épületben azonban nem működhet tovább az ügyelet, mivel az épületben nem lehet elvégezni a szükséges átalakításokat ahhoz, hogy megfeleljen az előírásoknak, azaz ˝EU-konform˝ legyen.

A Községek Orvosi Ügyelete Nonprofit Kft. néven működő társulás 18 Mosonmagyaróvár környéki település lakóinak nyújt orvosi ellátást. Évente átlagosan 3600 beteg veszi igénybe az ügyeletet.
A korábbi tervek szerint a közelmúltban elkészült új mentőállomás építésével együtt megvalósult volna az úgynevezett ˝egypontos˝ sürgősségi ellátórendszer, amiben részt vett volna a városi és a vidéki ügyelet is – tudtuk meg dr. Baranyai Judit és dr. Futó Zoltán ügyvezetőktől. Az eredeti elképzelés szerint az új állomás épületében helyezték volna el a városi és a vidéki orvosi ügyeletet, ez azonban sem tulajdonjogi, sem pedig pályázati szempontból nem volt kivitelezhető.

Ezért végül arról született döntés, hogy a mentőállomás mellé épülne fel az orvosi ügyelet. A beruházásra a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás pályázott a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében, ám végül nem kaptak támogatást a beruházásra.

Annak ellenére nem nyerték el a támogatást, hogy a vidéki ügyeletet ellátó társulás a költségek felét biztosította volna önrészként a beruházáshoz.

Az ügyvezetők elmondták: miután a jelenlegi épületben nem tudják elvégezni a szükséges átalakításokat ahhoz, hogy akadálymentessé tegyék a rendelőt, keresni kezdtek új helyet a vidéki ügyelet működéséhez. Így találtak rá a Karolina Kórház Csaba utcai részében – a mentőállomással szemben – lévő épületre. Az intézmény vezetőségével folytatott tárgyalások eredményeként lehetőség nyílt arra, hogy a jelenlegi bőrgyógyászat épületében helyet kapjon a vidéki ügyelet. A tervek szerint hamarosan megkezdik a költözködést és várhatóan november 30-tól már az új helyen fogadják a betegeket.


Az ügyeleti idő továbbra is hétköznapokon délután 4-től másnap reggel 7 óráig, illetve hétvégeken és ünnepnapokon folyamatosan tart. Az ügyelet áthelyezésével nem csupán az akadálymentesítés oldódik meg, de az orvosok szerint így még szorosabbá válik a kapcsolat a kórház egyes osztályaival, ami hatékonyabbá teszi a betegellátást. 


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött az iskola építése

Teljesült a mosonszentmiklósi diákok ˝álma˝, a héten elkezdték iskolájuk bontását. Tovább olvasom