Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

A buszmegállóba rakták ki az ˝Ilyenek vagyunk, kisbodakiak˝ tablót

A buszmegálló védett kirakatában hétfő este óta áll az „Ilyenek vagyunk, kisbodakiak" tábla, mely a megyében elsőként került ki közterületre. Azért választották ezt a megoldást, mert itt a helyiek mellett a turisták is megfordulnak, akik így sokat megtudhatnak a szigetközi kistelepülésről.
A megyében az elsők között mutatkoztak be „Ilyenek vagyunk" kampányunk keretében a kisbodakiak, s elsőként tették ki a Kisalföld közreműködésével elkészült, a település múltját és jelenét bemutató tablót. Erre egy központi helyet választottak: hétfő este óta a buszmegálló várójában hirdeti, milyenek az itt élők!

Bán Elvira alpolgármester és Timár Gábor polgármester ötleteit is dicséri az elkészült tábla.
Bán Elvira alpolgármester és Timár Gábor polgármester ötleteit is dicséri az elkészült tábla.


– A buszmegálló védett kirakatában találtunk egy állandó teret az „Ilyenek vagyunk, kisbodakiak" táblának. Ez a falu „köszönő" helye, ahol a helyi lakosok mellett a turisták is megfordulnak, hiszen ez előtt minden itt élő és ide látogató elmegy – magyarázza választásuk miértjét Timár Gábor, aki a megye legkevesebb hivatali időt maga mögött tudó polgármestere (időközi voksoláson március 29-én szavaztak neki bizalmat a helyiek).

Az új honlapon is

Jelenleg felújítás alatt áll Kisbodak honlapja, ahová majd szintén felkerül a településtábla.


– Nagyszerű kezdeményezésnek tartottuk a Kisalföld kampányát. Kitűnő lehetőség egy kis település vidám bemutatkozására. A jellemzők összegyűjtésében kikértem Bán Elvira alpolgármester, valamint a szintén képviselő és hagyományőrző Horváth János véleményét, és a frappáns mondatok megfogalmazásában mások is segítettek. Igyekeztünk régi és új dolgokat, a hagyományainkat is beválogatni, úgy, hogy közben átfogó és színes legyen az összkép, ugyanakkor a játékossága és vidámsága kellően komoly is – avat be a településvezető. Timár Gábor szerint nagyon jó a visszhangja az így elkészült tablónak. Fiataloktól és idősektől egyaránt kapott dicséretet: büszkék rá a helyiek!Most tehát a buszmegállóban megpihenve vagy várakozva olvashatjuk el, hogy a kisbodakiak évente megkoszorúzzák a Szakítást, ahol ’54-ben betört a Duna a faluba, hogy templomuk egy tóból nőtt ki, címerükben egy fűzfa látható, s hogy a helyi gátőrről, Világi Józsefről Mahunka Sándor professzor egy általa felfedezett élőlényt nevezett el. Továbbá, hogy itt még él a legényavatás hagyománya, ami ma is próbatétel az ifjúvá serdült kamaszoknak. Akárcsak azt is, hogy innen indult a nemzetközi Víz-Csöppek Mozgalom. Azon se csodálkozzunk, ha a „lökött" gólyának hívott madár az autónkat kopogtatja!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megegyeztek a húsüzem áráról

Tovább olvasom