Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

A Bolyai-iskola gazdagon ünnepli száztíz évét

Mosonmagyaróvár - Alapításának száztizedik évfordulóját kiállítással, matematikaversennyel, koncerttel és tanár-diák találkozóval ünnepli a mosonmagyaróvári Bolyai-iskola.
 Az Egyesült Államokban élő Grüner György atomfizikus és Szimonisz László elnöki tolmács is az intézményben tanult.

Az ünnepi év programjai tavasszal kezdődtek, amikor nyolc Bolyai-iskola részvételével tartottak nemzetközi találkozót Mosonmagyaróváron. Júniusban az iskolában ötven éve végzettek ballaghattak újra, most pedig az őszi programok sorában egy négynapos rendezvénysorozattal csalogatják az intézmény dolgozói és tanulói egykori tanár- vagy diáktársaikat. Október 24-én 17 órakor kiállítást tartanak az egykori és jelenlegi tanárok és diákok alkotásaiból: többek közt Matusz Péter, Varga György képei mellett a fiatalabb generáció is bemutatkozik. A tárlat október 27-ig látható, naponta 8 és 15 óra között az intézményben.

Az október 25-én 14 órakor kezdődő városi Bolyai-matematikaverseny a rendezvénysorozat része, melyen negyediktől nyolcadik évfolyamig a város minden iskolája 25 diákkal képviselteti magát. Pénteken 14.30-tól a tanintézmény diákjainak hangversenyét tartják az épületben: Talpasné Süle Ibolya vezetésével alakul erre az alkalomra iskolazenekar.
Szombaton öt órakor tanár-diák találkozót szerveznek: a programra mindenki jöhet, aki az intézményben végzett. Még egy helybéli, kilencvenkét éves egykori diák is jelezte részvéte-
lét, egész családok érkeznek a találkozóra. A két egykori igazgató, Kiszelka Ferencné és Gollowitzer Aladárné mellett szeretnék az Egyesült Államokban élő egykori diákjukat, Grüner György atomfizikust is a Bolyaiba hívni. Egyébként ebbe az intézménybe járt az a Szimonisz László is, aki több amerikai elnök tolmácsa volt.

A jubileumi rendezvényekhez kötődően az iskola diákjainak Botos Gábor az építész szemével tart előadást, míg dr. Nagy Frigyes a fiatalok uniós lehetőségeiről tájékoztatja őket.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult az emlékhely

Hédervár - A helyi Kont Lovas Egyesület az első Leader-pályázaton több mint négymillió forintot… Tovább olvasom