Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

A betelepítésre emlékeznek Újrónafőn

Az újrónafőiek a Hajdúböszörményből való betelepítés hetvenedik évfordulójára falunappal emlékeznek pénteken és szombaton.
Hetven évvel ezelőtt érkeztek az első telepesek hajdúböszörményből Újrónafőre. Erre emlékeznek a pénteken és szombaton megrendezendő falunapon a helyiek és a vendégek.

Pénteken este 6 órakor a kultúrházban a hajdúböszörményi Göndöcz Viktor gitározik. Pálnagy Zsigmond hajdúböszörményi festőművész kiállítását Kiss Attila, a legnagyobb hajdúsági város polgármestere és Pál Nagy Balázs képzőművész, a festő unokája nyitja meg. Császárrét, Újrónafő, Frankpuszta a történelmi idők viharában címmel Szentkuti Károly, a Hansági Múzeum igazgatója tart előadást. Móroczné Nagy Mária és Szekeres Mária újonnan megjelent könyveit is bemutatják. A beszélgetést Gellén Imre vezeti, a kötetekből felolvas Vecsei Lászlóné.

A szombat délelőtt fél 10-kor falunapi toborzóval, zenés felvonulással indul, a fúvós térzenében a Hegyeshalmi Fúvós Egyesület tagjai működnek közre. 11 órától az ünnepi szentmisét Kapui Jenő kanonok mutatja be. Az ünnepi megemlékezésen a helyi óvodások szerepelnek.

Átadják a felújított községházát, a köszöntőket követően az újrónafői Árvácska nyugdíjasklub kórusának műsora tekinthető meg. Délután a főzőverseny eredményhirdetése mellett bemutatkozik a többek között a mosonmagyaróvári Pulzus TSE és a Kimlei Tangóharmonikások. Lesz nosztalgiadiszkó, karaokeverseny, a Beat Bogarak koncertje, falunapi bál. A további programok között délután 2 órától kézműves-foglalkozásokra, portrérajzolásra, egészségügyi mérésekre, labdarúgó-mérkőzésekre is várják az érdeklődőket. A falunapi rendezvények fő helyszíne az újrónafői községháza előtti tér, ahol fedett sátor várja a vendégeket.

Olvasóink írták

  • 2. lampi 2010. október 08. 06:53
    „Ott leszek. Kösz a meghívást.”
  • 1. zolizozo 2010. október 07. 18:26
    „AKI RÁÉR JÖJJÖN! 12-KOR EBÉD KÜLÖNBÖZŐ PÖRKÖLTEK,SÜLTEK DÉLUTÁN LÁNGOS,PALACSINTA! IDÉN NEM DRÁGA A KAJA!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rónai: a kacsahajókat rosszul tervezték

Philadelphia - Az uszályhajót terheli a nagyobb felelősség, de a vízibusz kapitánya sem hibátlan – állítja Rónai Péter ügyvéd. Tovább olvasom