Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

A besurranók még az autókat is elvitték

Besurranó tolvajok fosztottak ki több házat is az elmúlt napokban Dunakilitin és Lipóton. Itt még két autót is elkötöttek.
Hívatlan vendégek jártak múlt hét keddre virradóra négy családi házban is Dunakilitin. Az ismeretlen elkövetők minden esetben a nyitva hagyott nyílászárókon – fürdőszobaablakokon, pince- vagy garázsajtókon – jutottak be a házba, miközben a lakók ágyukban az igazak álmát aludták. A tolvajok a lakásokban aztán összegyűjtöttek minden értéket – ékszereket, készpénzt, mobiltelefont, hordozható számítógépet, digitális fényképezőt, sőt, még az udvaron parkoló, nyitva felejtett autóból a rádiót is. Az elkövetők a négy házban összesen mintegy egymillió forint értékű kárt okoztak. Információink szerint a község polgármesterét is kifosztották.

A dunakiliti besurranásokhoz kísértetiesen hasonló módszerrel látogattak meg öt házat ismeretlenek szombatra virradóra Lipóton. Ezekben az esetekben is a nyitva hagyott ajtókon, ablakokon jutottak be az elkövetők a lakásba és összeszedtek minden értéket. Itt is mobiltelefonokat, készpénzt, ékszereket, autós rádiót, valamint takarítógépet vittek el a tettesek. Az egyik lakásban megtalálták a háziak autóinak kulcsait is, majd elvittek egy szürke színű Skoda Fabia Combi és egy szintén szürke Opel Corsa személyautót is.

A nyomozás eddigi adatai szerint szombaton hajnali 3 óra és negyed 5 között lopták el az autókat.
A rendőrség várja mindazok jelentkezését, akik bármit tudnak a dunakiliti és a lipóti lopásokkal kapcsolatban, esetleg látták a tetteseket, vagy a bűncselekmények idejében idegen, gyanús autóval és személyekkel találkoztak a településeken.

Jelentkezni lehet személyesen a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon, vagy telefonon a 215-957-es számon.
A rendőrök felhívják továbbá a figyelmet arra, hogy éjszakára, illetve ha elmennek otthonról, ne hagyják nyitva nyílászáróikat. Aki esetleg azt tapasztalja, hogy szomszédjában betörők, besurranó tolvajok járnak, semmi esetre se avatkozzon közbe és ne hívja fel magára a figyelmet. Ehelyett inkább figyelje meg az elkövetőket, esetleg járművük rendszámát és értesítse a rendőrséget.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Razzia a gyorshajtók ellen

A közúti balesetek visszaszorítása érdekében – az országos akcióhoz csatlakozva – a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya is fokozottan ellenőrzi a közlekedőket a környéken. Makó László főhadnagy, osztályvezető-helyettes a Kisalföldnek elmondta: a személyi sérüléssel járó balesetek elsősorban a sebességtúllépések miatt következnek be és még mindig nagyon magas az ittas vezetők száma is. Tovább olvasom